Öland

Öland
Solnedgång

fredag 10 maj 2013

Värt mödan?

Har mått lite si och så sista veckan. Därav inga dagliga inlägg. Hur kul är det att läsa om?  Inget roligt har jag orkat mer heller. Har ju iofs försökt att iaf ta en promenad om dagen. Men då inte orkat att bry mig så mycket om hur det ser ut runt omkring mig. Kan tala om att det är grönt numera.

Träden i parken utanför är mer gröna än barkfärgade numera. Löven är inte fullt utslagna än men det är inte långt borta. Gräset ser ut att behöva klippas. Alla möjliga sorters blommor blommar för fullt i de trädgårdar man ser något. Riktigt trevligt.

Håller på att rensa kyl och frys. Kylen fyller man på med jämna mellanrum. Men frysen håller jag på att tömma. Lite för var måltid jag lagar hemma. När både maken och jag reser så tendera det till att vi inte lagar så mycket mat. Enligt maken beror det mest på att den inte är trasig men iaf.


Idag blev det pizza. Är nog 8 månader sedan jag åt det. Gjorde en hel plåt så den närmaste veckan lär jag få äta pizza. Men en påse med champinjoner försvann, likaså med riven ost osv. Behövde bara köpa till ett par tomater. Resten fanns hemma.

I morgon är planen att göra crepe med svampstuvning. Halva frysen består just nu av svamp i olika former. Behöver få lite bättre rotation på både mjöl och ägg också. Dessutom har jag inte fått pannkakor på 1,5 år och crepe kommer jag inte ens ihåg när jag åt sist. Kan vara på tiden nu.

Dock såg jag att rabarberna börja blir riktigt stora och fina. Får dessutom besök av en forna chef. Så rabarberkaka och vaniljsås står på menyn. Tror vi ska börja med det. Vad det blir för middag får vi fundera på när det är dags. Potatisgratäng och filé kanske? Nåja den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar