Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 21 maj 2013

Oväntat kalas

Eller något åt det hållet blev det i söndags när vi dök upp hemma hos mamma och pappa. De hade samlat ihop oss alla syskon med familjer. Både middag och tårta blev det. Emma har en mage som tycker om tårta. Det påstår iaf hon väldigt bestämt.

Både Emil och Lillebror var också med. Fast Emil fastnade framför tv-n och något barnprogram. Emma skulle prata med moster. Efter maten men före fikat med tårta var hon lite trött. Och blev som alla barn lite mer påtaglig. Fast när syrran tyckte att Emma kunde lugna sig lite och vara rädd om mormors saker svarade hon bara att hon inte kunde det då. Hon var bara tvungen att få busa lite.

Vi kom överens om att var tvungen att tappa någon av mormors änglar på lilla bordet kunde hon tappa de som moster hade gett mormor. Då var det tydligen lika roligt längre för då fick de vara i fred. (Vilket min plånbok uppskattade för de var inte gratis precis.) Men annars vet jag ju precis var jag köpt dem och hade därmed också kunnat ersätta dem.

Maken var den som mest tyckte det var synd om duken inte behövdes tvättas efteråt. För han välte hela koppen med kaffe på den. Däremot så klarade Emma av att inte spilla ett dugg på den. Stor och duktig när hon vill.




Fast lite måste man få lov att busa. Emmas morbror försökte få henne att göra en massa hyss och efter lite övertalning räckte hon iaf ut tungan åt moster.

Rakt ut räckte hon den inte. Och det där som morbror tyckte hon skulle göra med fingret det gick hon inte alls med på. Det var ju moster och som morbror såg ut när han gjorde det kunde det nog inte vara rätt att göra det alls. Hon är inte dum alls det lilla livet.

Lite skämdes hon allt för tungan. Bättre att klättra upp i mosters knä och kolla in glasögonen. Prata lite osv. När Emil hade åkt hem ville hon nog titta lite på tv och barnprogram. Det var lättare sagt än gjort. Lite bättre program kunde de väl iaf ha mellan 15 och 16? Scooby doo var det som var bäst men hon orkade inte titta mer än 5 min sen hände hon inte med längre. Dock gjorde det inte så mycket när de ändå skulle åka. Emma var inte riktigt med på de noterna men fick snällt följa med iaf.


1 kommentar: