Öland

Öland
Solnedgång

söndag 20 november 2016

Nåja, nästan

Ville ju igår göra en massa idag. Så jag var uppe tidigare än jag brukar men var vaken några timmar tidigare så jag hade redan hunnit skanna av nätet. Började med att vattna blommorna, fortsatte med att ta mig en macka och snurrade sedan runt och förberedde en massa. Maken tog det säkra före det osäkra och smet ut. När klockan var halv ett och jag fortfarande snurrade runt tog jag på mig och gick ut jag också. Men inte för att hålla maken sällskap eller störa honom utan för min promenad i fullt dagsljus.


Helt underbart ute. Tog rundan i skogen. Bitvis fick man ta av halsduk och mössan samt öppna jackan. Men där det var mer öppet blåste det lite väl bra. Sen fick man se upp var man satte fötterna för det var en hel del vattenpölar. Skippade dock att gå runt byn på vägen tillbaka. Den vägen försökte jag med förra veckan och det var väl blött. Var inte sugen på att riskera att bli blöt. Samtidigt så är det kanske en av de sista helgerna detta år jag hinner runt i skogen i år. Sen är det där med snö också. Den kan ju få för sig att komma när som helst. Liksom den säsongen på  g. Tänker inte försöka lufsa rundan i gympa dojjor i en massa snö heller.


Väl hemma var det till att fokusera lite bättre. Så det blev två kakor. En mjuk pepparkaka och en saffranskaka. (De ligger för övrigt kvar på bänken och torkar för fullt. Dock i plastpåse men de var för varma för frysen.) Medan de var i ugnen så passade jag på att bära upp de tomma kartongerna och bära ner två nya. Jag strök också makens skjortor och min. Sen var det dags att plocka ut kakorna ur ugnen.


När jag ändå var i farten så passade jag på att börja tömma kartongerna jag hade burit ner. Har dock inte ställt ut eller hängt upp det men kartongerna är tomma sånär som emballage. Förresten lite blev utplacerat men det beror på att bänken inte fick plats med allt. Så nästa helg blir det till att försöka sprida ut allt. Samt hänga upp det som ska vara upphängt. Bära ner de sista lådorna? Det hinner jag kanske inte men jag tänkte iaf bära upp de tomma. De tre sista lådorna är dessutom tunga och gjorda i trä. Håller tummarna för att maken kan hjälpa mig med dem.


Sen var det dags för middag. Blev rester från gårdagen. Det hade vi redan planerat igår. Därefter var det till att motionera diskmaskinen. Här såg jag att armbandet behöver mat. Så antingen skulle jag sitta ett par timmar nu eller så gjorde jag det då. Det blev då. Maken smet ut igen och städade efter sig. Han själv var full av sågspån så vi funderade ett tag högt om han hade slagit i huvudet så det läckte ut. Jag sa jag kunde fotografera och blogga om det. Men Ni får inte mer om det än det Ni nu har läst.


Då armbandet tar tid på sig att laddas så fick maken tömma diskmaskinen. Jag hade packat allt utom datorn så jag var klar. Efter knappa två timmar bröt jag laddningen och vi var klara. Nu har vi kommit fram. Ringt grannen och bett honom att rädda kakorna i morgon. Packat upp och min väska för morgondagen är packad och nästan klar. Ska bestämma mig för om jag ska ha dator med eller ej. Det går ju att blogga från min mobil numera. Lite småpillrigt men det går. Nåja behöver inte bestämma mig förrän i morgon bitti. När det väl är dags att åka hinner behöver väskan vara klar. Nu är det lika bra att packa ner tandborsten också. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar