Öland

Öland
Solnedgång

onsdag 9 november 2016

Sakta men säkert

Blir jag bättre. Ok jag hostar fortfarande men inte så lungorna vänds ut och in. Jag tror jag är helt feberfri nu. Fast hundra kan jag inte vara då jag inte äger en febertermometer längre. Jag sover rätt mycket men det tror jag dels beror på att jag inte är frisk samt att jag blir trött av medicinen. Men 12 timmar är inga som helst problem att sova. Och det dröjer inte länge efter att jag har tagit medicinen förrän jag känner att jag vill sova, Men att sova sammanhängande är inte alls dumt.


Kom idag upp en aning tidigare än igår. Inte för att jag inte var sugen på att sova vidare utan mer för att jag bestämde mig för att jag behövde komma upp. Hade tom ätit frukost innan jag ens orkade tänka på att stiga upp igår. Har ömsom regnat, ömsom snöat under mer eller mindre hela dagen. Har alltså inte direkt känt för att trotsa doktorns order om att vila. Behövde dock handla bröd och juice. Tog bilen men det blev en kort promenad inne i Köpingsvik när jag ändå var där. Dvs fram och tillbaka mellan skyltarna.


Stannade till vid förrådet på vägen hem. Passade på att ta med mig två lådor hem. De två sista kartonger med jullandskap. Funderar på att dem uppställda i år. Lite beroende på om det finns plats. Får väl i värsta fall plocka bort en del tomtar. Har en massa små som inte riktigt gör sig i detta hus med stora fönster och öppen planlösning. Resten av lådorna finns på vinden så dem kan jag ta ner när jag vill. Eller jag lär inte försöka bära ner dem men deras innehåll. Min plan är att packa ner innehållet i pappkassar som är lättare att bära ner än tunga kartonger. Dock 6 veckor kvar till jul så jag lär hinna ångra mig. Maken kan ju få bära ner dem.....


Idag blev det mat som redan var färdig och fanns i frysen. Blir troligen samma sak i morgon också. Fredag funderar jag på att göra potatisgratäng och filé lagom till maken kommer hem. Sköter sig rätt bra själv. Och jag borde vara bättre på fredag om jag ska fixa att jobba på måndag. Tog en kortare promenad efter att ha pratat med maken några minuter. Han har inte riktigt tid. Bråttom hem till Ebba med husse och matte. Maken och husse håller på att isolera och fixa till det nya uterummet hos dem. Helt ok bara Ebba gillar mig mer när jag kommer nästa gång.


Blev några korta ord med grannen. Hon var ute och motionerade den ena hästen. På behörigt avstånd även idag. Ska bjuda in henne på fika när jag är frisk igen. Inget trevligt väder att sitta ute i. Och denna förkylning behöver hon inte få. Även om jag gärna skänker bort den så behöver det väl inte vara till någon som är trevlig. Hunnit kolla lite på tv idag också. Hittade ett avsnitt med Sarah Beany. Har jag tur kommer ett nytt avsnitt i morgon. I kväll återstår endast att borsta tänderna och krypa ner i sängen. God natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar