Öland

Öland
Solnedgång

lördag 19 november 2016

En vanlig lördag

När inget speciellt händer. Eller det började med att maken for iväg straxt efter 08 och kom tillbaka en knapp timma senare. En timma senare var vi på väg till Borgholm. Då hade jag hunnit upp och ätit. Och när vi ändå var där efter att ha uträttat makens ärende tog vi oss en promenad ner och runt hamnen. Inte mycket liv där en vanlig helg i november. Kommer man bara upp till apoteket så lever det plötsligt igen. En markant skillnad från hur det ser ut sommartid man konstatera.


Sen hem efter ett stopp på konditoriet i Köpingsvik. Maken bjöd på te och fika. Valde lussekatt och en sån där sak med mycket choklad. Blev en rundtur på ica också när vi ändå var där. Blev lite kött till bra pris. Maken får äta kallskuren stek i en vecka nu tror jag. Eller iaf tills 3kg är uppätet. Fast jag åt också till middagen idag samt gjorde 2 matlådor. Så lite slipper han. Han fick grönsaker och jag fick även ris.


Vi fick även besök en runda av makens dotter med sambo. De ville dock bara ha fika. Blev lite plats över i frysen så i morgon blir det till att baka en sorts kakor till. Lussekatter tänker jag inte baka förrän det bara finns en påse bullar kvar i frysen. Fast då med mer saffran och betydligt mer russin än det var i den bulle jag fick på konditoriet. Fast det för att jag gillar båda. Tror det blir nöt chokladrutor. Och kanske bondkakor men det har jag fortfarande kvar men de är goda.


Har hunnit med att få upp det hängande fönsterpyntet i köket och vardagsrummet. Men mycket mer har jag inte hunnit med. Hann iaf tömma kartongerna som var nere. Behöver alltså byta ut dem mot två nya i morgon. Sen får jag hoppas att jag ev kan hinna få ner ytterligare en och tömma. Annars blir det tufft de kommande 3 helgerna. Nåja den som lever får se.


Har även hunnit med ytterligare en promenad nu ikväll. Behöver ju mina steg. Fick en pannlampa tidigare idag av maken som nu är invigd. Ser betydligt bättre men på vissa ställen är det fortfarande väldigt mörkt iaf när det inte bara är kolsvart utan även blött. Tvätten blev hopvikt och undanplockad. Dvs det som jag tumlade tidigare idag. Det andra tar vi i morgon. Behöver ev stryka makens skjortor också. Han kanske skulle klara sig utan att jag stryker denna helgen men det blir knappare med tid nästa helg och än värre veckan efter så det är lika bra att ligga i fas så länge det går.


Nu ska jag bara se till att komma i säng i tid. För annars lär jag inte hinna hälften av allt jag vill göra i morgon förutom måstena. Lika bra att slå ihop datorn annars blir jag väl aldrig klar med denna dag. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar