Öland

Öland
Solnedgång

söndag 6 november 2016

Ytterligare en kortare dag

För första gången på länge så lyckades jag sova iaf 4 timmar i sträck i natt. Tog förvisso nästan tre timmar att bara komma till ro så jag kunde somna men iaf. Vandrar lite mellan sängen och fåtöljen. Får se hur jag gör i natt för i natt behöver jag inte vara orolig att väcka maken. Han har nämligen åkt till lägenheten medan jag har stannat i huset. Skickade med mat så han ska klara sig några dagar. Samt informerade att det finns ytterligare i frysen där, Eller jag och jag, han fick packa sin mat själv.


På tal om mat så idag blev det för min del spagetti och köttfärssås. Maken fick bara köttfärssås då han inte äter pasta numera. Fick ju över igår när jag gjorde paj och fylld paprika. Gjorde med makens hjälp även en hel kanna med smoothies. Fast maken tog bara en halvliter med sig så jag kommer att få äta rejält. Tur det är en massa vitaminer i och gott. Sen slipper jag laga mat de närmaste dagarna. Därefter ska jag förhoppningsvis vara bättre.


Regnat hela dagen så jag har knappt varit utanför dörren idag. Vara bara ute och vände som hastigast. Men behövde lite frisk luft. I morgon kommer jag iaf åka ner till apoteket och hämta nya medicinen. Är det bara uppehåll så tänker jag iaf hålla mig ute lite mer än mellan dörr och bilen. Och parkerar inte utanför apoteket utan på den större parkeringen några hundra meter bort. Får väl gå långsamt i stället. Och kanske hämta beställningen på Systemet som har kommit. (Om det är hyfsat bra väder.) I friskt tillstånd skulle allt det där ta ca 10 min. Nu vet i katten.


Funderar på om det är soptömning i morgon eller nästa helg. Är det tömning i morgon vore det ju bra att få med påsen som fortfarande är inne. Frågan är också hur dags tunnan brukar tömmas. Nåväl, upptäcker jag väl i morgon. Har faktiskt orkat att göra något idag. Jag har färglagt en bild. Bara bakgrunden kvar att bli kvar med. Har gjort nästan halva. Att måla kan väl gå under vila eller? Bara en A5. Från att ha gått en mil om dagen till att knappt orka med att gå mer än 500m är rätt tröttsamt.


Nu ska jag sluta och gnälla. Dags att förbereda så mycket jag kan för natten och hoppas få sova lite mer sammanhängande natt. Att sova en timma för att hosta en känns inte som vila precis. Även om denna ö behöver vatten kan jag få lite uppehåll i morgon? En halvtimma eller så? Jag skulle hemskt gärna vilja ha lite frisk luft. Nåväl den som lever får se. God natt-

3 kommentarer:

  1. Hej och välkomna till min öppna dagbok. Fingrarna bakom orden sitter på mig.. En 46+are som lever ett svensson liv med två tånåriga barn och en älskad man. Bloggen är min dagliga drog där jag skriver av mig om mina åsikter, tankar och vardag. Jag gillar även att inspirera och tipsa mina läsare med olika saker som jag själv inspireras av. När jag inte bloggar så håller jag mig sysselsatt via sticka, smycka, rida, träna, baka, vara hemma m.m.. Teckenspråk är ett språk som jag håller varmt i hjärtat. Min blogg handlar för det mesta del av min vardag och livet om mina diganoser m.m. Men också för mitt intresse för djur, tränning, familjen. Följ gärna mitt liv som ett annorlunda liv med fler diganoser m.m.. Så här får du läsa om min kamp om försöka utbilda mig, tankar, tips och vardag! Vill du komma kontakt så är E-post: golda@home.se

    SvaraRadera
  2. Tycker faktiskt synd om dig, och tycker inte alls att du gnäller. Hoppas nya medicinen funkar, och att du kryar på dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Men jag känner mig gnällig. Avskyr att vara sjuk. Vill vara frisk så man kan göra saker eller låta bli för att man själv vill.

      Radera