Öland

Öland
Solnedgång

söndag 7 juli 2013

Målarskog naturreservat

Tyckte vi kunde göra en utflykt idag. Maken var lite småsur i början då det skulle hindra honom ifrån att planera garagebygge samt planeringen och beslutstagande av hur elektronikdragningen ska ske. Men det blev bättre efter en stunds vandrande.









Hmm massor med raviner var det. Stenhögar likaså och så förstås en massa nedfallna träd. De som låg över stigarna var borta men i övrigt låg de som plock och pinn.









Man fick inte klättra uppför, bryta grena eller plocka blommor. Vandringsleden eller stigen man gick på var hyfsat uppmärkt men av och till funderande man på vart man skulle gå. Stigen var också ibland inte mycket mer än en djurstig.










Det var rejält kuperat och det tog inte lång tid innan tungan hängde som en slips. Maken knatade på som om vi gick på plan mark. Han blev inte ens svett. Fast det var varmt och vi gick i ett hyfsat tempo. Dvs när jag inte stannade för att fotografera.












Vi passerade hus som var till salu (liten omväg), såg en skalbagge men inget annat djur och maken försökte gömma sig bakom träd på 1,5 dm. Förvisso har han gått ner i vikt men inte så mycket!








Det fanns en del bänkar att vila sig på och för mig var höjdpunkten en äng. Den hade jag kunnat tittat på efter 100 m från bilen..... Men då hade jag inte fått alla dessa bilderna..

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig skog ni besökte

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att du var "tvungen" att stanna och fota ofta... =o) Fina bilder!!

    SvaraRadera