Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 28 juli 2016

Ölands södra udde

Har haft besök ett par dagar. Tyvärr har hon nu gett sig iväg. Men igår fick vi för oss att vi skulle åka lite bil och inte bara gå. Sagt och gjort. Det blev en tur till södra udden och Ottenby. Fast först två stopp. Det första på Capellagården för lite kryddor och sedan ett på Örtagården där det blev fler kryddor. Eller i mitt fall en burk med marinerade vitlökar. Sen blev det så långt söderut man kan komma.



 När man inte ser att läsa tar man en bild och läser hemma på datorn. (Satt i bilen och tog bilden, orkade inte gå ut för att läsa.)

Nope inte en bild på Långe Jan. Och inte heller i år såg jag några sälar. Dock kossor, får, svanar och ålakråkor. Därefter tyckte vi inte att det fanns så mycket mer att se. Åkte därmed norrut igen. På vägen hem gjorde vi ett uppehåll straxt väster om Gråborg. Ville visa de rosa näckrosorna. Jag tycker de är fina men det räcker med några minuter sen har man liksom sett dem.




Väl hemma hade vi varit borta i ca 5 timmar och nästan inga steg. Förvisso behövde våra fötter vila så det var nog bra. Detta blev årets utflykt. Nu gäller det att klura på vad vi ska titta på nästa år. Nästa gång hoppas vi ska vara julmarknaden på Kalmar slott. Om vi inte lyckas trycka in ett besök emellan. Man vet aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar