Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 19 juli 2016

Fullt upp

Det hade jag igår. Vaknade dock alldeles för tidigt. Redan halv 6 vaknade jag och inte kunde jag somna om. Så klockan 10 hade jag hunnit dammsuga, byta gardinerna i köket och gästrummet. Förbereda kuddar och täcken osv. Dock var jag inte i Färjestaden utan bara på väg. Det var även bror med familj. Maken hade hunnit fram och tillbaka till brädgården.


Madrassen jag reserverade på nätet var inte reserverad. Och inte hade den heller eller så var det den jag köpte till slut men till nästan ett dubbelt så dyrt pris. Jag fixade makens öl på systemet. (Eller den vi skulle bjuda på.) Jag kom på att jordgubbar kunde vara gott. Så det blev tre liter från jordgubbsodlaren där jag plockade jordgubbar några sommarlov. Blev ett par liter blåbär också när jag ändå höll på.


När jag ändå var så långt söderut blev det en tur till Örtagården för påfyllning av de kryddor som går åt mest. Sen var det till att fort köra hemåt. Dock hade lillebror med familj redan kommit Maken hjälpte dem att installera sig för han hade iaf hunnit hem innan de kom. Blev jordgubbar, blåbär och glass till lunch. Var klart godkänt hos Emil. En tur med hundarna till förrådet och hämta en skrinda till lill-Fia. De fick inte plats med vagnen också.


Tog med mig Emil till Eva's för att hämta middagen. Köpte det och lite till. Hann lagom hem till teglet kom. Sen kom även hjälpen från Alvesta samt makens dotter med sambo. De hann lagom att byta om tills det var dags loss bilen. Mer om det lite senare och en annan gång. Vi åt lite i omgångar men det gjorde att alla var mätta och klara 2 timmar. Blev tom kroppkakor över. Så det blir rester senare i veckan.


Gubbarna jobbade lite till innan vi tog kväll med öl och annat gott. Hade dock hunnit hjälpa brors familj fixa till sängarna osv. Lina ville sova redan runt 20. Fick snabbt smita ner till Ica och komplettera till frukosten idag. Och tur var det. Men lika fullt som kylskåpet var efter den shoppingen ungefär lika tomt är det nu. Finns dock till middagen också. Nu ska jag fixa lite till innan jag ska påbörja dagens middag. Mer om denna dag blir det senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar