Öland

Öland
Solnedgång

lördag 7 januari 2017

Så blev det en massa mer snö

Vaknade två gånger idag innan jag steg upp. Satt dock en stund i sängen och läste nyheter på nätet. Fast varför man ska läsa dem på nätet vet jag egentligen inte. Är ju bara elände runt om i världen iaf. Kan det inte hända lite roliga eller iaf trevliga saker också. Tror jag ska strunta i nyheterna ett tag framöver. Å andra sidan var det inte speciellt trevligt att titta ut heller idag. Inte på förmiddagen iaf.


Åter igen snöade det. Det hade inte kommit så mycket sa maken. Vi har delade åsikter om vad som är mycket. Jag trodde en dm men väl ute för att skotta upp visade det sig att det var gott och väl två dm om inte mer. Stövelskaften räckte inte till idag heller. Efter skottningen och matande av fåglarna lånade jag makens ryggsäck och gick ner till Köpingsvik. Moddigt värre var det. Tungt att gå och man fick försöka hitta hjulspår att gå i.


Väl nere i Köpingsvik hade de plogat en hel del av trottoarerna. Dumt att inte utnyttja tillfället. Blev en tur till affären också. Behövde mjölk, juice, vatten, ost, äpple och en massa andra tunga saker. Gick ändå rätt hyfsat att gå hem. Hade det varit plogat hade det varit bättre. Jo plogbilen mötte jag på Ramsättravägen. Men den tog bara några cm av modden och lämnade resten kvar. Sen kunde man välja på tungt att gå eller glashalt.


Väl hemma (tog nästan mer än en timma längre än det brukar) blev det till att laga middag. Lite vila. Köra igång tvättmaskinen och sedan gå ut och skotta. För under tiden hade de plogat vår väg och gjort världens vall in till oss. Ska jag komma ut i morgon gällde det att bli av med den. Maken tog hjulspåren sen igår och trampade ner snön i dem. Själv tog jag vallarna samt framför soptunnan, till soptunnan och lite till. Sen såg jag till att få en lite ved så nu är det fullt. Därefter blev det en bredare gång ut till vägen. Borde nog ha gjort mer men det orkade jag inte. Jo fåglarna fick lite till.


Det är nog i stora drag vad jag har gjort idag. Jo lite färgläggning också men inte mycket och så en maskin med 30 graders tvätt som ska plantorkas. Men det sköter sig självt. Nu ska tänderna borstas och jag läggas. I morgon vill jag inte vara vaken 4.30. Jag vill helst sova ända tills klockan ringer straxt efter 07. Kan man få det tro? Och ingen snö i morgon tack måste åka så jag är på jobbet på måndag. God natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar