Öland

Öland
Solnedgång

fredag 6 januari 2017

Då är helgen här

Och hela min lediga vecka närmar sig sitt slut. Har inte gjort något vettigt alls! Om vi bortser från lite snöskottning i går och idag. Inte nog, inte bra men tillräckligt för att kunna ta sig fram utan att vara blöt till knäna. Fast jag vaknade på tok för tidigt idag.Före 04 var jag vaken och kunde tack och lov somna om efter lite vridningar och vändningar. Klockan 09 var det dags igen. Fast tur det för straxt efter ringde klockan.


Vädret var kanon så det blev en bra dag för att hälsa på Emil och Lina. Lite drygt 12 mil enkel resa bara. Så fort in i duschen. Efter mig smet gubben in till samma ställe. Under tiden han fixade till sig så vattnade jag blommorna och förberedde en maskin tvätt till kvällen. Fick skotta mig fram till bilen. Eller jag föste snön åt sidan fram till bilen.Bara utanför dörren och ut till uppfarten som jag skottar. Och så fram till fåglarna. Sen kunde vi köra. Kom dock inte längre än Solberga innan vi fick vända. Maken hade glömt sina smärtstillande.


Men sen kunde vi köra hela vägen. 136 var rätt ok. Bron lika så och E22 bitvis. Mellan södra infarten till Lindsdal och Ålem var det nästan så man ångrade att man hade gett sig iväg. Fy vad äcklig den var bitvis. Dock kom vi fram. Lina fick sina presenter och som det sig bör var snörena roligast tills man hittade mammas mobil. Fick en kram av Emil så efter lite fika så smet han och jag ut och hämtade bollar och letade pokemons. Han fick så många som bollarna räckte till. Det var dock -10° så vi var bara ute ca en halvtimme sen fick vi ge upp.


Sen körde maken och jag hemåt. Eller jag körde och han åkte. Det fick bli hämtmat idag. Så nu är först kvartalets pizza avklarad för min del. Medan maken började elda så matade jag fåglarna.
(Koltrasten fick ett äpple innan vi åkte som tydligen var gott. Bara halva kvar tills i morgon.) En matare med solrosfrön hade det gått åt sista dygnet. Jag hällde dock inte upp mer nötter eller fyllde de övriga matarna. Väntar med dem tills i morgon.


En korg med ved har också kommit in. Nu kan maken elda i natt också om han vaknar. En maskin tvätt är avklarad. Har även hunnit avsluta en bild och påbörjat en annan. Det blev dock ingen promenad sen jag kom hem. Hade behövt 4 km men -17° fick mig att avstå. Skulle jag ha gått hade jag velat ha min thermokjol men den är kvar i Alvesta och på jobbet. Nu ska lampan släckas och jag ska sova. Ska upp i vettig tid i morgon också hade jag tänkt. Kanske kan gör mer nytta då? God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar