Öland

Öland
Solnedgång

fredag 25 september 2015

3XL

Dvs 3 gånger L dag har jag haft idag. Lång lat ledig dag. Och det har varit väldans skönt. Vaknade tidigt men klev inte ur sängen förrän betydligt senare. Hann och göra en hel del. Enda nackdelen är att man får knata på rätt bra sen för att få ihop stegen men det är skönt så länge det varar.


Runt 13 tog jag mig in till Borgholm. Det var lite folk i rörelse då. Var p avgift idag om man inte vill stå längs vägen. Fick bli avgift och en bit att gå. Behöver ju få ihop stegen. Först uttags automaten. Sen fram och tillbaka längs Storgatan innan jag började handla. Det blev grönsaker och frukt på torget. En ost till maken. Valde Fåk från ölandsost. Ett varv till bilen för att lämna sakerna i bilen. Blir lite tungt att bära annars.


Ett varv till Apoteket blev det också. Får spreja ögonen av och till när de känns torra. Och detta finns på apoteket. Blev en runda ner till hamnen. Passade på att köpa ed hem lite sen lunch. Dvs mos och stekt strömming. (Missade att jag inte hade citron hemma.) Bageriet fick ett besök och nu har jag bröd för hela helgen. Passerade en butik med 50% rea och fina sidenskjortor. Maken har nu ytterligare en sidan skjorta. Valde dock korta ärmar då han vill ha dem i en viss längs och utan honom så är det svårt att veta om de är långa nog.


Till bilen och lämna av det ny inköpta. Nu blev det endast en runda till och det till bolaget. Får kanske besök och då kan det vara bra att ha något att bjuda på. På vägen hem så fick det bli ett stopp på ICA. Man behöver mer mat än bara grönsaker.och bröd. Blir Taco's i morgon är det tänkt. Hem och packa upp och slappa en stund. Fick dock bli en promenad till brevlådan för att hämta posten.


Efter allt detta så saknades det 1700 steg. När maken var hemma och hade pysslat en stund med sitt blev det ytterligare en tur till Köpingsvik.  Vi hittade lite att handla även här. Hittade burkar att ha lingon och annat smått att ta med till lunchen. Sen var i i andra änden av Köpingsvik och hittade oss lite kläder. Maken för att testa och jag lite att ge bort. Har nu mina steg och lite till.


Dags att sova är vädret lika underbart i morgon som idag. Går jag nog ner till Köpingsvik och medeltidsmarknaden. Går jag kan jag inte handla för då blir det väl tungt att bära hem. Hur lätt det än är så känns det inte lätt efter 3 km.  men nu är det God natt som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar