Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 18 juni 2015

Kall och frusen men iaf torr

Smet från jobbet efter lunch. Fick tom skjuts därifrån! Tusen tack kollegan!! Riktigt fint väder så inte behöver jag vattentålig jacka, paraply eller ens regnponcho. Tog dock med solglasögonen för de skulle behövas på resan. Det gick bra till stationen.


Det gick väldans bra i Kalmar. Hann tom in i ett par affärer. Dels till butiken straxt utanför kopparslagaren där man hittar god soya i stor flaska, ostronsås (i mycket stor flaska om man jämför med den som finns hos ica)och rambutan på burk. Jag hann in i favoritklädaffären och hittade mig ett par leggings på rea. Och även in i väskbutiken. Rean har börjat så det gjorde inte ont i plånboken. Klev ombord på bussen torr.


Bussen blev en kvart sen i Kalmar redan. Massor med folk som hade kommit på den smarta idén att ta bussen istället för att köra. Det gick bra hela resan. Vi var i Borgholm några minuter efter det att vi skulle ha varit i Köpingsvik. Så väl framme var vi knappt 10 min sena. Fortfarande skapligt väder. Struntade därmed att besöka några butiker och vänta in maken utan började trava hemåt. Kom väl en km sen öppnades sig himlen. Tog inte många minuter innan man var en dränkt katt. Hade dock varit smart och tagit av klockan på bussen och lagt denna i väskan.


Maken som slapp åka runt lägenheten var en bra bit bort. Men han hann plocka upp mig så jag kunde åka de sista minuterna. Väl hemma var det bara till att ta av sig allt. Fanns inte en torr mm på kroppen. Kläderna hamnade i tvättstugan på torkställningen. Det gick att vrida ur dem. Tom hårtofsen var dyngsur 3 timmar senare. Efter att torkat och fått på mig torra kläder så sken solen. Hrmf.


Blev en tur till affären också. Skulle ha lite godis och trösta mig med hade jag tänkt. Blev chokladkaka som jag dessutom gav merparten av till maken. Jag som nu är sugen på lakrits och helst salt sådan..... Får bli en ny tur i morgon. Vill ju dessutom ha jordgubbar så det lär bli ett besök i vilket fall som helst. Nu ska jag dock krypa till sängs så jag orkar upp innan alla andra ska till affären.

Trevlig midsommar på Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar