Öland

Öland
Solnedgång

onsdag 3 juni 2015

Hemma igen.

Kommer inte åt de få bilderna det blev förrän till helgen. Dem får Ni inte se förrän då. Vi åkte tidigt från jobbet och hamnade i Göteborg en stund innan vi behövde. Blåste och regnade av bara den gjorde det. De flesta hade regnställ vilket visade sig vara mycket bättre än regnponcho. Nåja vid utsatt tid fick vi förflytta oss lite mer mot kajen.


Vad vi skulle? Jo vi fick gå ombord på skonaren Ingo. Sedan ner i gamla lastutrymmet för en genomgång av säkerhetsregler och lite andra bra tips.  Därefter lossades båten och vi påbörjade vår segling. Vi hade tur det blåste åt rätt håll. Med tanke på att vi skulle till Marstrand. Gungade bra och blåste upp till 24m/s. Gungade bra. Dock var det lite lugnare när vi var inomskärs.


Det var meningen att 4 segel skulle hissas och att vi skulle hjälpa till. De flesta gjorde det jag hade full sjå med att vänja mig vid att vara ombord. Är en äkta landkrabba. Hade jag inte varit så väldans höjdrädd hade jag gärna testat att klättra upp i masten men var lite osäker på att jag skulle klara av att klättra ner. Sparar det försöket till en gång när det inte blåser så förbenat. Förutom att hjälpa till att segla båten i halv storm hade vi lite andra uppgifter att lösa. Dessa kunde jag dock hjälpa till med då jag klarade av att sitta under däck när det blåste som värst. Sjösjuk är jag inte även om jag anser att båtar gör sig bäst nergrävda med planterade blommor i.


Vi var framme väl tidigt då vinden bar oss extra snabbt och vara nära maxhastigheten med motor. Så när de hade lyckats att styra in båten till kajen så fick vi lite tid till att prata ihop oss. Och så mer mat. Därefter blev det ca 1,5 timme egentid. Checka in, packa upp det som skulle användas och packa ner det som inte skulle användas mer, en dusch osv så var den tiden slut. De som hade badkläder med sig försvann ner till spa delen. Jag jobbade lite.


Vi var klara med redovisningen straxt efter 21. Sen var det lite gemensam tid innan man kunde smita upp på rummet för att sova. Tidig morgon idag. Denna dag har mest innehållit en massa fakta, föredrag och förmaningar. Straxt före 14 gick bussen som tog oss till centralen. Där vi splittrades och resten är historia. Så är våra arbetsmöten och tro inte att vi fick ledigt. Vi fick Helvetesveckan med oss hem och är nu utmanade till att utföra det. Och för att kunna utföra det behöver vi först läsa boken. Frågan är när chefen tycker vi ska genomföra den.

Nu är det dags att sova. Har en dag i morgon med och jag är redan trött. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar