Öland

Öland
Solnedgång

måndag 21 november 2011

Tjuvstartat

Med att pynta inför jul. Köket och sovrummet har fått upp adventsljusstakarna. Såg att grannen ovanför att fixat sina. Och då jag åker direkt efter jobbet i morgon och inte kommer hem förrän sent på onsdag lär jag inte hinna få upp något innan söndag annars. Och när jag ändå var i farten fick jag upp klockor, kulor och min tomte i fönstret också. Men här fick vardagsrummet lite också.  Några prydnadstomtar har också kommit på plats.

Det tråkiga med att fixa fönsterna var att mina pumpor fortfarande är jättefina. Har lagt dem bakom gardinerna så länge. Funderar på om de skulle klara sig i förrådet fram till efter jul? Hade varit lite tufft med pumpor i januari. Tål att funderas på.







Två av våra adventsljusstakar behöver en eller flera nya lampor. Frågan är vilket som blir enklast. Leta rätt på nya lampor eller att leta rätt på den andra lådan med fler adventsljusstakar......... Å andra sidan så skulle jag kunna sortera ut de jag inte vill ha kvar om jag letar rätt på den andra kartongen. Fixar jag lamporna skulle jag kunna sälja de övriga på loppisen. Kanske skulle gå igenom en del av mina tomtar också. Fast jag behåller nog mina tomtar.

Kanske ska leta rätt på vår lilla gran i helgen. Om jag ändå ska rota runt ibland julsakerna. Fast som de amerikanska julgranarna blir det inte. Men lite pynt kan det väl bli. Eller ska jag göra som för några år sedan. Köpa en cypress och dekorera för att sedan se hur länge jag kan hålla den levande. Med en svamp i botten och cypressen i en hink och enormt mycket vatten höll den sig i ett par månader sist. Kanske kan klara 3 månader nu?





Fast den lilla plastgranen får nog duga i år också. Men om jag håller på att planera någon vecka till så kanske det kan bli riktigt mysigt här. Men nu ska jag hämta änglarna och väskan. Behöver packa också så jag slipper i morgon. Förvisso bara ett par ombyten men de ska packas iaf.







Ha det gott till nästa gång!

3 kommentarer:

  1. Så fräckt med en cypress som gran :)

    SvaraRadera
  2. Här hemma har det pyntats mer eller mindre hela veckan, hängde t o m på låset på Lidl i torsdags för att köpa julstjärnor (blomman alltså) till fönstren! =)

    SvaraRadera
  3. Men vad jag ligger efter! Känner ugen bladkaktusen, mina ena stammar är böjda eller AVÄTNA av en viss stygg kisse!

    Nu vet jag vart jag ska gå, jag hann ju inte läsa igenom allt det här nu inte! Men nu ska jag börja följa denna sida. Följer du min blogg? Jag har ju en annan sida också, där jag skriver recensioner.

    SvaraRadera