Öland

Öland
Solnedgång

lördag 12 november 2011

Åter helg

Varit en bitvis väldigt intensiv vecka eller rättare sagt den började i högt tempo, sackade ner till kryptakt för att avslutas i 210! Och med att jag inte borde sitta här utan vid jobbdatorn och avrapportera till mötet på måndag som jag inte kan vara med på då jag flyger till Bulgarien då.

Men men, Barbapapa är färdigknypplad. Inte riktigt nöjd med den. Jag använde min frigolitplatta för första gången. Jag gillar den inte. Kommer sälja den dynan så snart det bara går! Magen på Barbapapa blev lite väl gles. Skall dock sy på honom på blå filt. Fundera på att fylla ut magen med lite filt och bomull. Han kommer alltså att bli i 3D.

Ytterkonturerna kommer jag att sy med samma tråd som han är knypplad. Ögon, mun och ärmar kommer jag att sy dit med svart tråd. Dels blir han mycket stadigare monterad samt att dessa delar blir betydligt mer markerade. Precis som i böckerna.

Igår fick jag iväg en kartong till dottern. Innehållande böcker, te, tuggummi och lite annat smått och gott. När jag väl hade lämnat den gick jag igenom centrum. Hittade en röd och fin vinterjacka för 300kr! Den kom inte med paketet för det var ju redan skickat......



Var också inne och kollade om vinterrock till maken. Han hade bara en tunn, tunn jacka. Och i vinter ville han ha en rock. Förra jackan är helt utsliten. Dressman hade några som kanske skulle duga. Idag tog jag med maken både dit och till Kappahl. Det blev ingen rock. Han hittade sig en jacka han trivdes bättre med. Men nu kan vintern och kylan komma när den vill.

Kanske ska erkänna att jag köpte mig en likadan jacka som jag köpte till dottern. Fast i svart och i min storlek. Behöver jag inte slita på min kappa i onödan. Inte på min cape heller för den delen. Nu behöver jag bara komma ihåg att hämta hem mina vinterstövlar som står i stugan. Sedan är jag också klar för vintern.


Har slagit in de första julklapparna och de sista födelsedagspresenterna för i år. Sorterat bort en del som hamnat i förrådet tills det åker till Öland och plockat ihop ett par kassar med sådant som ska till återvinningen. Kom åt så mycket golv att jag kunde dammsuga. Riktigt trevligt blev det.

Ute är det idag helt underbart, så jag tror jag skiter i internet en stund och går ut. Det var iofs rätt kallt men jag får väl röra desto mer på mig. Vilket inte skulle skada iaf.
Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar