Öland

Öland
Solnedgång

lördag 12 november 2011

Ormgrop i Kalmar är nu på väg till Höje




Efter ett löfte till Alpen någon gång runt jul kunde jag nu förverkliga. Men hade jag vetat vilket elände det skulle vara med att hålla reda på alla dessa Sir Väs vet i katten om jag hade lovat. Det har ringlat och väst lite överallt.
 
Idag hade jag hittat en kartong så de kunde förpackas och sedan förvisas upp till Höje i Värmland där Alpen1 bor. Men det var ingen lätt match, det var det inte...... De ringlade sin väg mest hela tiden. Om de inte ställde sig på rad och hotade med gemensamt anfall. Helt ormvan är man ju inte. Det gällde med andra ord att vara lite försiktig.
 
Efter mycket om och men lyckades jag få tag på den första och svepa in den i silkepapper. Då skulle de övriga frita honom!! De ställde en på vakt medan de övriga arbetade. Det var då jag lyckades fånga in den andra......
 
Nu gällde det att arbeta snabbt. Fort som bara den svepa in och fånga ytterligare en under deras fritagnings försök. Tror jag bara behövde  svepa om 7 ormar totalt av 5 möjliga.  Hur det gick ihop?? Var inte tillräckligt snabb i början.......
 
Å andra sidan så höll jag på att klämma ner nummer 5 med hjälpa av nummer fyra..... Eller nummer 7 med hjälp av nummer 6 om Ni hellre vill ha det så. Fick lov att använda tejp och extra wellpapp för att lyckas i mina försök. Och för säkerhets skull slog jag in hela kartongern i fint guldpapper. Synd om den postisen som försöker ta detta paket! De kommer nog att vara extra ettriga när de kommer fram alpen. Så du får nog lov att hålla undan råttungen ialla fall!!
 
När jag väl tror att faran är över. Tror Ni då inte att Sir Väs och Fru Väs i detta hus försöker frita dem då! Nu har jag iaf vägt dem. Får lov att rusa till posten innan de får hjälp på fler håll.
 
Snart Lellebell kan du andas ut. Snart har posten kört iväg denna ormgrop. Ska bara ta dem dit innan. Men det lovar jag att göra innan 17,00 idag.
 
Puh..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar