Öland

Öland
Solnedgång

söndag 25 december 2016

Poff - borta

Enklaste sättet att sammanfatta denna dag. Kom upp senare än planerat. Hann dock in i duschen innan jag behövde göra mig klar och åka. Hann tom äta frukost. Fick med mig allt som skulle med utom maken som till sist bestämde sig för att vara hemma. En natt med dålig sömn och smärtor gjorde att han bestämde sig för att vara hemma och vila.


Kom iväg och var framme i tid. Vi började med att packa upp en massa paket samt förbereda säcken till tomten. Därefter plocka upp allt godis samt duka för maten. Lagom till att maten var klar så var alla på plats och vi kunde äta. Tore deklarerade dock klart och tydligt att han inte hade varit snäll för det behövdes inte längre. Tomten hade han ju träffat redan igår. Dock kunde han nog tänka sig något paket idag också.


Barnen som åt upp sin mat skulle få klubba efter maten. Emil länsade sin tallrik och tog två gånger. Potatisgratäng är tydligen populärt där. Han fick sin klubba. Emma åt tillräckligt för att få en enligt sin mor. Tore gick till godisskålen och hämtade en näve med annat godis men mat var inte så viktigt. Han kunde lika gärna få sin klubba också.


Efter att ha hjälpts åt med att duka av var det dags att förbereda ostkaka, jordgubbar, glass och grädde. Barnen fick även strössel. Jag föredrog ostkaka och jordgubbar. Ostkakan ljummen och nästan upptinade jordgubbar, finns det något bättre? Hmm barnen tyckte förstås att glass var bättre. Fick hjälpa Emma att göra glassen på mitt vis. Dvs göra den till typ mjukglass med strössel. De som ville fick kaffe och jag fick te.


Lagom när vi var klara och hade dukat av kom tomten. Tore började med att öppna en klapp som gjorde att han inte hade tid med resten. Lina somnade ifrån alltihop. Emil öppna både sina och sin syster. Emma öppnade alla sina men föredrog den hon fick från dottern. Dvs ett kramdjur som hon numera har som en hamster. (Funderar på om en hamster kan vara lämplig födelsedagspresent?) Vi konstaterade att när Tore fyller år så skramla vi ihop och köper en dyr men rolig present så behöver han inte öppna mer än en.


Vi vuxna drog lott och fick en paket var. Jag fick den maken köpte och maken fick den min bror hade köpt osv. När alla paket var utdelade och öppnade var det dags att samla ihop allt papper och skräp. Först bröt Emil och Lina med familj. Lina sov fortfarande och hon gillar inte att åka bil så det blir lugnast att åka medan hon sover. Sen for mina föräldrar. De tog dock Emma med sig så då kunde jag också åka.


Väl hemma fick maken sin present. Jag vilade lite innan jag bytte om och tog med mig maken på en promenad. När jag hade fått ihop 8000 steg så behövde maken vila så jag följde honom hem och fortsatte sedan själv en runda till. Blev dryga 12 000 steg dag också men jag har iaf fixat veckomålet. Passade på att äta upp det sista av de rårivna morötterna. Laddar nu armbandet och sen är det sova som gäller. En dag i morgon med även om jag är ledig. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar