Öland

Öland
Solnedgång

måndag 26 december 2016

Avig dag

Det är måndag och man jobbar inte. Det blir lite avigt när man är ledig utöver det vanliga. Vaknade tidigt och konstaterade att jag var trött. Somnade om en stund sen blev det till att sätta sig upp och gå igenom vad som hänt i omvärlden. Världen hade kunnat gå under och jag hade inte märkt det. Varken tv, radio eller tidningar har jag brytt mig om dessa lediga dagar. Riktigt behagligt måste jag erkänna.


Började med att tvätta den sista maskinen som jag inte hann med i fredags. Och när jag ändå var igång kunde jag lika gärna renbädda och tvätta det också. Det kom jag dock på rätt sent så torktumlingen fick maken fixa på det. Har tagit det riktigt lugnt mest hela dagen egentligen. Det mest energikrävande var nog att packa väskan och åka.


Passerade föräldrarna på vägen. Pappa var ute och vandrade i mörkret som vanligt. Men mamma var hemma och Emma var på besök. Hade hittat en målarbok och pennor i skåpet hemma. De fick Emma så hon hade lite att göra också. Hon ska ju sova hos mormor till i morgon. Lite jullov från lillebror tror jag det kallas. Tore har en alldeles egen och väldigt stark vilja. Den är inte ofta i linje med vad övriga familjen tycker. Så Emma kan behöva vila lite. Hon hade börjat att fråga efter mig redan flera timmar innan jag dök upp. Blev sittande en timma sen vågade jag inte riktigt stanna längre. Började bli halt och blåsa.


Har varit framme ett par timmar nu. Hunnit packa upp, förbereda kläder till i morgon och plocka lite allmänt. Nu återstår att borsta tänderna och ringa maken. Lika bra att göra det med en gång. Klockan tendera till att rusa sin väg. God natt.

2 kommentarer:

  1. Skönt att du inte blåst bort!! Gott slut på 2016!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är alldeles för tung för att blåsa bort.....
      Det önskar jag även dig.

      Radera