Öland

Öland
Solnedgång

lördag 17 december 2016

Effektiv del av dag

Jag somnade rätt sent igår men sov desto längre i morse. Klockan hade ringt och jag har inte hört den. Var nog rejält trött. Men efter två maskiner tvätt, frukost osv var jag klar att bege mig söder ut för att hitta rött tjockt glitter att göra girlanger av Ö&B skulle ha för 15 kr. De var dock väldans slut. Förstod varför när jag hittade 3 på ICA för 45kr. Dock hittade jag fågelmat och lite annat som behövdes. (Det är inte grattis att föda väldigt många talgoxar kan jag upplysa om.)


Blev en tut till Färjestaden och köpstaden. Hittade en hel del mat till maken som han kan klara att tillaga med bara vänster hand. Samt 3 tjockt rött glitter för 3 gånger så mycket som det hade kostat på Ö&B om det inte hade varit slut. Hittade lite annat också. Fick dock bli en tur via ICA i Borgholm för att köpa det som jag inte hittade i Färjestaden.


Hann hem och slänga in 2 stekar i ugnen innan det var dags att hämta makens dotter. Var dock tvungen att komplettera lite på vägen. Om man ska baka är det rätt smart om man har jäst hemma. Iaf om det är lussekatter man tänker sig. Sås till maken stod också på listan. Har varit på 2 olika ICA idag och behöver ändå åka dit i morgon också. Men maken kommer iaf inte att svälta nästa vecka. Bara mjölk som behöver kompletteras.


Väl hemma har vi ätit. gjort köttbullarna maken skulle ha gjort, bakat lussekatterna och smyckat ena fönstret med glitter. Behöver dock mer men vet i katten om jag vill ha till det priset. Funderar på om man skulle åka i morgon så jag kan kolla Ö&B i både i Kalmar och Nybro. De kanske kan ha? Känner inte riktigt för att ge mig på Växjö i veckan. Nåja eller får det räcka med ett fönster i år ochså får det bli ett eller två till nästa år.


Vad jag inte har hunnit med är att sätta upp det gröna runt stolpen och sätta upp belysningen runt fönstret i vardagsrummet fast på utsidan. Hade dock inte hunnit hälften om inte makens dotter hade hjälpt mig. Nope, dags att stoppa bullarna i påsar och sedan sova. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar