Öland

Öland
Solnedgång

lördag 24 december 2016

Lugn julafton

Det blev väldigt mycket för sent innan jag kom i säng igår. Och ännu senare innan jag kom till ro och somnade. Eller ska jag skriva tidigt idag? Det i sin tur gjorde att man inte direkt vaknade på topp. Dock väldigt tidigt. Somnade dock om och sov lite väl länge. Var lika trött när jag väl kom upp. Men en tur ner till ICA och en kort men snabb promenad senare så var man iaf hyfsat pigg.


En granne kom in med julklapp när jag var på ICA och den andra kom när jag var tillbaka. (Får visa en annan gång vad vi fick.) Stod och pratade en stund och givetvis glömde jag att överlämna hennes julklapp. Dock är det inte så långt till grannarna så när maken dotter med sambo hade åkt så sprang jag över och lämnade den. Maken hade kommit ihåg att ge den granne som kom när jag var på ICA.


Hann gör lite små förberedelser innan den ena brodern med sambo kom. Vi skulle äta gemensamt och ta det väldigt lugnt en bra stund eller typ halv dag. Den mesta maten var förberedd. Mycket skulle bara värmas och bara lite tillagas. Maken satte vi på en stol och sedan hjälptes vi åt. Går rätt fort och det blev väldigt mycket mat fast vi bara var 4 och hade försökt att ha så lite som möjligt. Det kommer att blir rester många dagar nästa vecka.


Vi hade kommit överens om en paket var och mest symboliskt. Maken fick bits, jag fick te, min bror röda muggar och hans sambo en ask med en fågel som kan hängas upp var man vill. Jag fick dessutom 2 julklappar från maken. En öppnade jag när jag öppnade den jag fick från bror och sambo. Den andra senare på kvällen. Maken gjorde likadant. Efter en massa småätande av godis blev det kaffe för de övriga. Jag fortsatte med vatten. Lagom mäktigt att få i sig.  Bror med sambo övergav oss när min bror hade suttit och gäspat rätt länge. Det värsta var att maken inte var mycket sämre. De båda lurade även mig att göra det av och till.


När vi blev ensamma så plockade vi lite och fixade. Vi öppnade den sista julklappen. Därefter fick det bli en promenad. Maken följde med en runda. Sen följde ag honom hem och tog mig en liten runda till. Visst innan att jag inte skulle få ihop mina 15 000 steg men jag ville iaf ha min 10 000steg. Slutade på dryga 12 000steg. Har hela tiden varit medveten om att det inte blir fullt med steg varken idag eller i morgon så en del har jag redan knatat ihop tidigare i veckan. Har ca 6000 steg kvar för att klara veckomålet. Kan väl vara lagom i morgon om jag/vi ska åka till Emma och Tore för att träffa samtliga syskon med familjer och föräldrarna?


Maken sitter och klurar på om han ska följa med eller ej. Orkar han? Vågar han? Det gör fortfarande ont även om det är en aning bättre. Hur det blir lär jag få veta i morgon. Men först behöver jag sova. Tänker försöka göra det redan nu. God natt. Och jag hoppas Ni också haft en lugn och fridfull jul dag. Precis som julen ska vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar