Öland

Öland
Solnedgång

måndag 13 juli 2015

Årets turist runda avklarad

Egentligen tänkte vi ta morgondagen så vi slipper all trafik in till Borgholms området men det blev idag. Packade in oss i bilen runt 10 och styrde norrut. Först tog vi långa rundan i Trollskogen. (Givetvis med sämsta tänkbara skor och detta på knöligt underlag i 4,5km). Fick bli en glass innan vi åter körde söderut. Fast först hade vi titta på Långe Erik på håll.


Därefter blev det ett varv på Böda Sand's parkering. Hade regnat så lusten att få blöt sand i skorna kändes inte speciellt lockande. Vi fortsatte mot Skaftekärr och både järnåldersbyn samt tujaskogen. Det sistnämnda tog Gudrun och Per det mesta av för en del år sedan. Men några träd fanns kvar fast känslan av att gå i Alvernas värld (Ringen och Hobbit) var nu borta. Dock innebar även detta ett antal km i samma skor. Tröstade mig med en portion Lufsa.


Nu var jag rätt trött och vill hem. En outlet fick dotter med sambo besöka. Köpte en liten sak som kommer att göra mig mycket populär hos min gudson. En röd traktor som låter, kan knappast bli bättre i hans värld. Dottern handlade lite hon också. Ett godisstopp blev det också. (Men vi är fortfarande mätta så den sena middagen klockan 19 får vi ta i morgon för idag gick det inte.)


Ett besök i Sandvik hann vi med. Och enda orsaken till det stoppet är att de bor i Sandviken. Med andra ord så var det bara två bokstäver som skilde från att de skulle a varit hemma. En snabbis på ICA har det också blivit. Men i övrigt har vi inte orkat mycket mer. Å andra sidan var vi iväg i nästan 8 timmar totalt. Kanske kan räcka trots allt?


Nu hägra sängen. Tror det får bli en slö dag i morgon. Om det inte blir Kalmar slott. Vet inte om vi har visat upp det innan. Men slö dag hägrar också. Om vattnet har hunnit rinna undan i Kalmar tills dess.. Nu God natt.

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra dag!! Hoppas resten av din ledighet oxå blir bra!!

    SvaraRadera