Öland

Öland
Solnedgång

lördag 24 januari 2015

Vilken dag

Vaknade en bra stund före väckarklockan. Kan dock inte skryta med att jag var pigg bara klarvaken. Nåja, skulle ändå klippa mig så det var bara till att starta dagen. Var hos frissan en stund innan så lite inköp hann vi göra innan. Att frissan släppte in mig nästan 10 min innan öppning bryr vi oss inte så mycket om.


Väl i stolen ringer syster men det samtalet fick maken ta. Vi blev bjudna på fika (som visade sig vara middag). Dock skulle jag klippas klart och så behövde vi handla lite. Det som finns på gångavstånd från frisören fixade maken under tiden.


IKEA tog vi dock innan. De har 40% på bl a bäddmadrasser denna helg. Och jag har velat byta ut den som är 160 cm bred till två 80 cm i lägenheten. Kunde vara lämpligt just nu. Kan ju säga att det var inte helt lätt att välja. Men det var två som utmärkte sig och det skilde ca 100 kr mellan dem. Efter mycket om och men så var två valda.


Till syrran med familj. Kom på att det är lördag idag och med andra ord får man bjuda Emma på godis. Köpte först lite dricka som hon i normala fall bara får till utflykter osv. Sen hittade jag ren choklad som jag vet att hon tycker om. Men först var det middag.


Emma och Tore hade fått en kiosk. Samtliga skulle stå i kö och handla. Jag tyckte hon sälja lite riktiga saker så 4av de 6 dryckerna fick hon. Dessa sålde hon för en guldpeng. Fast jag köpte min för en rulle choklad. (Drycken kostade 5 kr/st så hon ska nog bli affärskvinna som stor.)


Syrran fick höra om madrassinköpet så innan vi lämnade hade hon övertagit en. Hon behövde också men Tore är sjuk och ska inte ut bland folk. Dessutom passerar vi IKEA på vägen hem. En runda hos alla söta kalvar i alla åldrar hann vi med innan vi lämnade.


Runt IKEA igen. Gick dock fortare då vi nu visste var madrasserna låg. Fanns 2 kvar så nu har jag det som jag behövde. Syrran har vad hon behövde. Och hon behövde inte känna att jag blev utan. Sen var det raka vägen hem. Nästan iaf.


Tvätten är nu i maskinen, maken har fått fyr i kaminen och jag har sagt att jag ska ha lite ledigt. Vilket jag nu tar mig. Dock ska jag plocka upp lite mat tills i morgon från frysen. Tänkte jag skulle tömma ner den. Det går fortfarande inte så bra. Var gång jag handla så hittar jag något att frysa in. Oftast kött. Trodde maken skulle plocka lite i veckorna men oftast lever han på den mat jag tillagar om helgerna i veckorna och kompletterar med korv och ost. Nåja då slipper iaf jag äta korv.

Mot frysen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar