Öland

Öland
Solnedgång

måndag 5 januari 2015

Skulle varit tyst.

Maken putsade ett fönster och förberedde för nr två när grannen ringde och bad oss komma. Han fyllde år. - Grattis ännu en gång! - Vi tog med andra ord presenten med oss och fick över. Smörgåstårta och amerikansk citronpaj bjöds det på. Åt oss fyrkantiga.


Efter någon timme gick jag hem igen. Maken stannade ännu en stund.  Jag passade på att putsa det fönster maken hade förberett. För nog anade jag att det skulle ta tid. Mycket riktigt. Men för att gottgöra att han blev några timmar till så tog maken det lilla köksfönstret. Senare på kvällen gjordes även det lilla i vardagsrummet och på vår toalett. Och ännu senare var samtliga vändbara fönster gjorda. Med andra ord är det 8 fönster kvar.


Frågan är hur många till blir gjorda innan jag behöver åka tillbaka till lägenheten och jobbet? (Fick för övrigt ledigt från jobbet idag. Så kommer inga akuta samtal eller e-mail in så lär jag vara ledig.) Hämta kartonger till julpyntet och packa ner de ihop plockade tomtarna står på dagens schema. Eller så många som jag får ner i de lådor som hämtas. Kommer låta en del vara kvar för man får ha dem kvar en vecka till. Dags att sätta igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar