Öland

Öland
Solnedgång

onsdag 22 juni 2016

Ledig dag = Vilodag?



Knappast. Väckarklockan körde upp mig 8. Skulle in till Kalmar och handla inför midsommar. Kan tala om att jag var inte den enda som tänkte detta. Slutade med att jag iaf handlade i på torget i Borgholm och på ICA i Köpingsvik. Men jag var innan 14,00 i följande butiker:

Bröderna Olsson
Ö&B
Maxi
Gerda's
Lindex
ICA Borgholm
Spelbutiken (Nej jag hade inte vunnit något)
Bolaget
Torget
ICA Köpingsvik

Och då hade jag fortfarande inte fått tag på allt. Vi tom gick fram och tillbaka till ICA när maken hade kommit och fått lite mat i sig. Går rätt bra men man ska helst inte ha för mycket att bära. Cykel kommer att underlätta. Dvs om vi kommer ihåg att ta makens bil även nästa vecka samt den däringa saken till att hänga cyklar på. Vi tog makens cykel i från förrådet när vi passerade. Den vill ha luft med att gå med den var helt ok.


Och när vi ändå var i förrådet så hittade vi mer gles panel. Tom så mycket att maken inte ens behöver åka och handla mer i morgon för att kunna fortsätta. Han kommer troligen att sakna en men kan göra ändå fortsätta när det vi har är slut. Vi konstaterade också att det är dags att hämta en del saker som behövs till garaget. Det lär maken få roa sig med i morgon bitti istället för att åka till brädgården.


Fågelungarna har växt lite till. Fattar inte hur de får plats men än har boet inte gått sönder så de måste vara mjuka i sina kroppar eller något. Försöker att undvika rätta ingången så de får vara i fred så mycket som möjligt. Och ogräset ska få en dust till, det som inte dog vill säga. Maken hade med sig ett par dunkar till.


För övrigt hittade jag billig lax igår så det blev ugnsstekt lax kryddat med citronpeppar och flingsalt. Och sista delen blev den dessutom kokt i vitt vin. Det börjar bli trångt i kylen och det råkade ligga en öppnad flaska vitt vin. Så den hällde jag över. Blev helt ok. Maken åt också så den var rätt ok. Halva fick jag lägga i frysen för den fick inte plats i formen.


I övrigt har jag inte gjort så mycket. Så i morgon får jag göra desto mer. Klippa gräset igen där jag ska ha förtältet och impregnera förtältet om vädret tillåter vill säga. Kan jag försöker jag nog montera det också. Själv annars får maken sluta leka i garaget ett tag och hjälpa mig. Men först sova. Ska ju orka också. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar