Öland

Öland
Solnedgång

lördag 25 juni 2016

En midsommardag mindre

Kom alldeles fr sent i säng igår. Vaknade dock iaf före 08. Dock har vi natt gäster så det blev till att sitta i sängen och läsa på nätet ett par timmar innan vi gav upp och klev ur sängen. Det blev en lång frukost. En del plockande och till sist gav vi oss av till Borgholm efter lite dividerande. Skulle besöka en butik som enligt hemsidan skulle vara öppen men som vi verkligheten inte var det. Nåja en promenad i Borgholm som avslutades med glass. Fast där måste jag nog säga att jag blev lite besviken. Hade troligen fått 2 Big pack för det priset men fick bara 3 kulor som var i storlek med mindre valnötter..... Kan det ha varit 1,5 dl glass?


Nåväl därefter skulle vi till IKEA, de skulle ju ha öppet. För de hade öppet röda dagar och ända till 18. Men icke idag. Vi gick in på EKO hallen, de hade öppet. Vi skulle titta på parasoll var tanken. De hade men inte som vi ville ha. Dock hade de taklampa att ha ovanför köksbordet. Nu ska vi bara bestämma var köksbordet ska stå. Vill ju inte göra hål i taket i onödan. Å andra sidan har vi varken krok eller ledning som är lång nog. Så vi kan funderar några dagar i lugn och ro. Hittade även två golvlampor till vardagsrummet som vi vill ha. De ska vi dock funderar några dagar på. Parasollet får vi köpa nästa helg eller så.


Åkte runt Ö&B för att kolla in deras parasoll. Men dels hade de inte modellen vi ville ha och så hade vi tröttnat på att shoppa så vi var ute inom 5 min eller så. Så det kanske fanns om vi hade tittat lite mer noggrant men antingen blir det från ÖK eller så blir det IKEA's.  Eller så väntar vi ett år och bygger något själva. Men det lär inte bli i år utan i bästa fall nästa år eller året därpå. Bilen fick lite mat på vägen.


Väl hemma tog maken och hämtade våra trädgårdsmöbler hos grannen. Vi bar över dem igår. Under tiden fixade jag middagen. Rester ifrån gårdagen. Blir rester i morgon också. Och troligen någon mer dag. Nåja har inga problem med att inte behöva tillaga något förrän till nästa helg. Efter maten så skulle maken fika med grannen och jag gick till affären för att köpa smör. Det tog slut i morse. Hann gå både dit och hem utan att maken hade fikat klart. Sen säger maken att jag tar lång tid på mig....


I övrigt kan nu fågelungarna flyga. Började med två igår och idag när vi kom hem från vår lilla roadtrip hade de två sista flugit sin kos. Eller har grannens katt hämtat dem. Men borta är de. Ska kolla om de möjligen sover där i natt. Maken har städat sin bil. Inuti men inte tog han min inte. Får ta den själv nästa helg. Eller i morgon om det är aningens svalare då. Nu ska diskmaskinen tömmas och jag läggas. Har två veckor kvar att jobba. Har kollat mailboxen och vet därmed om att jag har att göra på måndag. God natt.

2 kommentarer:

  1. Fika med Aberlour Abunahd och Caol Ila Destillers edition slarvar man inte över bara sådär utan de kräver kärlek och omtanke. hmmmmpppffff.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ta mindre av varje då! Eller lukta bara lite så kan Ni njuta ännu längre.....

      Radera