Öland

Öland
Solnedgång

söndag 5 juni 2016

I väntan på

Att diskmaskinen ska bli klar kan man ju passa på att uppdatera om dagen som varit. Vaknade för tidigt av att en fluga som inte kunde låta bli att krypa på mig. Avskyr flugor som är på mig. I magen på svalor är de helt ok. Försökte somna om några gånger men till sist gav jag upp och satte mig med datorn i stället.


Var riktigt trögstartad sen. Men efter mycket om och men så blev jag klar och kom ut. Satt inne och målade ett tag innan. Maken var ute före mig. Vi har inte hunnit förbereda så mycket som vi ville men garaget är utplockat på det som skulle ut. Det som skulle sorteras och staplas blev sorterat och staplat. Kastade det som skulle slängas. Sen passade jag på att sopa rent hela garaget från löv och grus. Nu hoppas jag att det kan låta bli att blåsa in en massa nya löv. Fast jag har faktiskt räfsat bort så mycket löv jag har kunnat från utsidan.


Hade tvättat en klänning som jag hade fått för mig att jag skulle stryka innan jag packade den. Passade på att stryka makens nytvättade skjortor också. Och när jag ändå var i farten tog jag 4 kortärmade som han kunde stryka själv när han behövde dem. De hängdes in i höstas. Nu är de dock strukna fast han kan göra det själv.


Maken hann med en kopp kaffe hos grannen innan jag var tvungen att köra honom till stationen. Vet i katten när han hann packa. Och om han fick med sig allt han behövde. Men det lär vi upptäcka. På väg tillbaka passade jag på att handla lite mat. Blev ett par flaskor vatten också. Dock gjorde jag maten för varm och har nu bränt mig på både tunga och i gommen. Lär inte äta för mycket av något de närmaste dagarna. Saftsoppa med glass?


Efter maten blev det äntligen en promenad i skogen. Tog en enkel runda utan för många krokar men så pass att stegen blev tillräckligt många. Lyckades dock få ner tiden lite. Liljekonvaljerna är i det närmaste överblommade. Vallmon och rödklöver blommar för fullt och så gör även kaprifolen. Luktar fortfarande gott ute. Hoppas hinna en runda i morgon också innan jag behöver åka. Skall dock åka runt Oskarshamn och en bit norrut. Ska bara fixa en present på vägen också.


Nu är diskmaskinen klar. Lika bra att gå och tömma den så är det också klart till i morgon. Ev springer jag ut och stör det lilla fågelparet ytterligare en gång med att ta ut soporna också innan jag lägger mig. Men datorn överger jag nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar