Öland

Öland
Solnedgång

söndag 1 oktober 2017

När en helg bara försvinner

I fredags så kom jag iväg till jobbet och kunde smita hem så jag hann med tåget till Kalmar. Maken skulle hämta mig för han behövde ändå ta sig till Kalmar. Jag hann ta en helt ok promenad innan han var klar. Blev dessutom bjuden på buffé. Ingen matlagning den dagen med andra ord. Blev en kort promenad efter maten också. Mest för att ner allt i magen och inte bli för däst.


Ta sig över bron var inte helt enkelt. Skördefest och konstnatt ger en massa trafik. Dock flöt det på någorlunda hyfsat iaf. Blev ett stopp för att handla mat för helgen. Blev visst lite annat också men det är en annan historia. Det dög till syskonbarnen. Sen hem och förbereda för lördagen. Hade egentligen tänkt att ta oss ner till Köpingsvik för att se på eldandet vid vattnet. Fåtöljen visade sig dock vara alldeles för bekväm och en stund senare sov  jag.


Upp hyfsat tidigt i lördags. Fort på med kläderna och blev nerkörd till Borgholm innan all trafik kom igång på allvar. Först blev det ett varv i Borgholm, sedan vandrade jag vidare mot slottsruinen och dess aktiviteter. Där var jag nog bara i 2,5 timme eller så. Gick vidare mot Solliden men där var det för mycket folk så det blev en annan väg tillbaka till ruinen för att därifrån gå ytterligare ett varv i Borgholm och sedan vidare till Köpingsvik längs vattnet. En nätt promenad på dryga 2 mil totalt. Maken plockade upp mig i Köpingsvik. Måste erkänna att det inte gjorde ont någonstans. Var rätt trött upptäckte jag när jag satte mig ner.


Väl hemma blev det inte många knop. Hann dock få två maskiner tvätt körda och torkade innan vi gav oss av till Borgholm och dess fyrverkerier. Maken fixade bra platser så vi såg allt. Därefter var vi bjudna hem till pokemon kompis med man på smörgåstårta tillsammans med annan pokemon kompis. Inte nog med att man får motion av att spela det, man får kompisar också. Lämnade inte allt för sent.


Hem och sova i kvadrat. Idag blev det upp tidigt. Packa väskor, klippa gräsmattor, diska, vattna blommor, gräva (fast det fick maken göra) osv. Emma fyllde år häromdagen och idag skulle hon firas. Kan upplysa att det är ingen bra dag att försöka ta sig fram på Öland eller bron. I normala fall tar det under en timme att köra dit och idag tog det över två timmar och då rullade vi nästan hela tiden. Bara bron tog nästan 45 min... 6km.....


Emma firad. Hon verkade nöjd med paketen. Tore fick två rullar kompisar och var också nöjd. Därifrån hem till föräldrarna. Maken hjälpte pappa och jag passade på att hjälpa mamma. Och det gällde dator båda. Mammas var dock enklast. Kunde nämligen se att hon egentligen behöver hjälp först i januari. Sen fick det bli raka spåret till lägenheten. Proppen på Öland måste ha gått ur och hamnat på 25-an istället. Men där kunde man iaf nästan få hålla hastigheten. Nu ska här sovas. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar