Öland

Öland
Solnedgång

söndag 8 oktober 2017

Men vart har ljuset tagit vägen?

Haft en helg där lördagen gick åt till att göra ingenting. Eller iaf inget speciellt. Var chaufför åt maken och grannen på kvällen. Och medan de var och tjatade hos nr tre så gick jag ett antal km i Borgholm. Blåste som attans vid hamnen och något trevligare längre in. Promenaden fick ta ca 2 timmar innan jag trodde de ville bli hämtade. De sa nämligen att senare än så blev det inte. Kan upplysa om att det blev en timme till. Dock var det inte speciellt varmt och behagligt att gå så 3 timmar i mörkret hade det inte blivit iaf.


Hem och lägga sig därefter. Vaknade någon gång innan det var ljust ute men somnade om. Rätt bra tydligen för jag vaknade med huvudvärk klockan 11! Tydligen var jag trött. Strålande sol och vackert. Huruvida det var varmt eller ej behöver inte prata så högt om. Blev till att stiga upp och äta frukost. Var en aning nyttigare idag än igår men höll på att vattna mina blommor. Kom ihåg dem straxt efter 14.


En tur ner till Borgholm idag också. Behövde förnya mitt lotto. Hade vunnit hela 80kr!! Firade men en snabb promenad innan jag åkte hem och lagade middag. Eller lagade och lagade, det hade jag gjort redan under gårdagen så det var bara att värma till. Efteråt medan diskmaskinen jobbade passade jag på att duscha och göra mig iordning. Strök makens skjortor när jag ändå strök min egna. Hmm 5 mot 1. Borde ju ha varit han som strök min enda när han ändå strök sina 5. Å andra sidan hade han inte tyckt att någon hade behövt strykas.


Packade väskorna, plockade in rena disken och sedan bar det av. Ett hastigt stopp hos brodern innan vi fortsatte. Deras lilla valp tyckte det var toppen med besök som kunde klia magen och bjuda på katternas mat. Tror jag har fått en kompis där också. Deras korthåriga kisse är fortfarande tveksam. Packat väskan till veckans utflykt har jag också hunnit med. Räknade ut att i morgon hinner jag inte. Och vi åker ganska snart efter att vi ha slutat så då finns ingen tid.


Å andra sidan har jag hunnit jobba både idag och igår hemifrån. Så i morgon tänker jag faktiskt lägga in den tiden i stämplingarna. Förvisso bara 5 min hit och 5 dit. Men totalt har det visst blivit 45 min. Och jag vill gärna ha igen den tiden. Sedan har jag kunnat konstatera att numera är det kolsvart redan 19,00. Vart tog ljuset vägen? Lika tufft varje åt att inse att det bara blir mörkare och mörkare. Tur det inte är långt kvar till februari mars när det börjar ljusna igen. Men nu ska jag försöka sova lite om det nu går. Det blev lite för länge i morse. God natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar