Öland

Öland
Solnedgång

måndag 5 juni 2017

Lång Måndag

Vaknade tidigt för att vara jag och ledig. Satt upp tidigt också. Till lunch hade jag hunnit med en hel del. Allt som var tvunget att hinnas med innan man måste dra sig till lägenheten för att jobba var gjort. Gäller ju att göra sånt snabbt så man kan vila lite igen. Fick besked att kompisen kommer inte. Var hemma och sov. Vilket hon med säkerhet behövde och därmed ska göra. Nu siktar vi på midsommar eller semestern.


När blommorna inne var vattnade gick jag ut och klippte det sista av gräset. Det som jag inte gjorde igår för det började regna. Nu är det gjort. Maken hann inte innan det var fixat. Sen passade jag på att tvätta av all gul pollen från bilen. Maken gick efteråt med högtryckstvätten och spolade. (Han kom dessutom på att han lika gärna kunde ta sin också.) Tagit slut på två dunkar med ogräsättika. Precis när det var gjort så kom grannen förbi med Chippen. Maken sa han skulle rata mig för jag luktade ättika. Men tji fick han. Chippen hade sällskap av två andra hundar. Och de skulle inte tro att de fick hälsa eller gosa. För Chippen kände minsann mig och ställde sig emellan. (Gissa om han ligger bra till hos mig just nu....)


Fixat till rabatten med många fjärilsbuskar. Men det kommer mer om det senare i veckan. En orkidé har blivit omplanterad. Hade tänkt ta fler men de blommade. Var så bra väder att det funkade ypperligt att göra i solen. Tog maken med och tankade hans bil så vi kunde köpa en massa täckbark och ett par nya säckar med jord. Hoppas få lite arbetslust i morgon så jag kan byta ut lite i rabatten med bara tre fjärilsbuskar. Får köpa mer täckbark för till den rabatten köpte jag ingen.


En promenad fram och tillbaka till Köpingsvik har jag också hunnit med. 4,7km går jag innan jag vänder. Tar sin lilla tid. Tar inte riktigt samma väg både fram och tillbaka så totalt blev det inte mer än 8,3km. Rätt skönt ute fast klockan var väl 22 innan jag var hemma. Hade det inte varit för att myggen som är stora som helikoptrar så hade man kunnat gå utan jacka. Väl hemma blev det lite glass med banan och chokladsås. Nu ska vi se om det går at sova med allt det sockret i sig. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar