Öland

Öland
Solnedgång

måndag 21 april 2014

Så var söndagen borta

Väninnan åkte som sagt rätt tidigt igår. Men hon hade både tid att passa och lång väg att åka. Vi hann småplocka lite. Maken hann prata med grannen osv innan Emma med familj dök upp. Dock hade vi hunnit fixa köttfärsen till maten innan. Medan maken fixade kaffe med dopp och jag förberedde resterade av maten kom min ena bror med vår mor.


Vädret var helt ljuvligt i solen och helst om det var lite lä. Så efter maten tog vi på oss lite ytterkläder för att gå och titta på en annan grannes hästar. De hade dock flyttats därmed fick vi gå dit och fråga var de var. Emma sa som det var, hon ville titta på hästarna men visste inte var det var. Grannen gav en bra beskrivning och vi kunde gå dit. Än vågar inte Emma klappa dem. Hon är nöjd om de står någon meter från staketet.


Maken var inne och fixade till tårtan. Köpte ny visp i fredags så denna gången var det smidigt att vispa. Varken luktade bränt eller lät som man höll på att riva huset. Efter tårtan var Emma's föräldrar och Tore tvungna att åka. Det var visst fotboll i Kalmar. Emma skulle följa med mormor hem. Skulle sova över. När Emma blir stor så hon kan klättra upp och ner ur loftsängen, då ska hon sova där ibland alla kramdjuren. Hon ska bara växa lite till och bli större. Väntar med spänning på när hon är större.


Hur man än tillagar mat blir det alltid över så en vecka framöver blir det mycket potatisgratäng, stek sam sallad med kyckling (taco's). En fördel är att jag kommer inte behöva göra mycket för att ha matlåda med mig. Men i 4 dagar?? Nåja det lär gå. Tårtan tog maken med till grannen. Tog visst kaffe också med sig. De har ju bott i huset sedan det byggdes för dryga 20 år sedan så de har färdig uteplats.


Det har inte vi än. Hoppas och håller tummarna för att hinna med att fixa det i år. Men först måste garaget bli vattentätt och målat. Det var meningen vi skulle ha börjat denna helgen men vi orkade inte. Eller vi och vi. Jag kan ju om möjligt räcka fram brädlappar. Ok, såga den också men är höjdrädd osv så mycket mer hjälp från mig blir det inte. Dock har min yngsta bror lovat att försöka komma och hjälpa till när vi får hem teglet. Då kan vi nämligen få det avlastat på taket i lämpliga småhögar lite överallt. Men dit är det långt,


Nu har snart halva måndagen gått och jag har inte gjort så mycket vettigt än. Om man bortser från de däringa måsten som ska göras oavsett om man vill eller ej. Ska resa på mig och göra lite nytta. Kanske ta kameran med och gå ut och fotografera?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar