Öland

Öland
Solnedgång

söndag 13 april 2014

Bondens påsk på Huseby bruk


Vi kom iväg och efter några vändor där vi såg sånt vi inte hade tänkt hittade vi dit också. Vi gick runt lite också och inte bara bondens påsk. Det var mest mat men lite annat också. Dock köpte vi inte mer än kalvdans och ostkaka. Stellas. Provsmakade en annan sort också men denna var godast (och säljaren trevligast).

Tog dock inga bilder inne i lokalen där de höll till med bondens påsk. Dels var det väldigt mycket folk sedan tänkte jag inte på att jag hade kameran i handen. Men när vi väl var ute så blev det en del bilder, Hittade ett museum som borde vara något för svågern i Åkersberga.





Blir det att se om han och hans fru kommer ner så det finns tid samt att det är öppet. Något vi lär upptäcka med tiden. Vi hade funderingar på att fika på kaféet i trädgården. Men väl utanför så såg det trevligare ute, vi vill inte gå in. Får bli en annan dag när det är så pass varmt ute att man kan fika ute.

Hittade några påfåglar men de var inte intresserade av att visa sig från sin vackraste sida utan det fick bli det här eller inget alls. Var för kallt??  Eller berodde det på att den blå hade fullt sjå med att jaga den vita av någon anledning. Till sist gick de in och då kunde man inte ta några bilder alls.

Hittade dessa små(?) buskar. Rhododendron stora som träd. Ni ser maken?? Då ser Ni höjden på dem. Ute tog jag rätt mycket bilder så det får bli några inlägg till tror jag eller får jag använda bilderna vid andra tillfällen men några till radar jag upp här nedan. Håll till godo.











1 kommentar:

  1. Alltid lika spännande med museer där man minst anar det! Tackar för tipset. Ser fram mot varmare väder :-)

    SvaraRadera