Öland

Öland
Solnedgång

måndag 10 december 2018

En resa man klarar sig utan

Igår reste jag hemifrån för att vara i Polen denna vecka. Skulle ta färjan från Ystad och bli upplockad när den var framme i morse. Lämnade hemmet en aning tidigare än nödvändigt för att kunna äta något lagat så nära resan som möjligt. Så jag bara skulle behöva ta något lätt längs vägen. Tog inte så lång tid som vi trodde så jag var på perrongen i god tid. Väl på tåget får jag veta att en del av sträckan är det ersättningsbuss på grund av banarbete. Det är helt ok för min del.


Jag kommer av tåget, hittar bussen och åker vidare dit min biljett säger att jag ska åka. Kommer dit några minuter senare. Jag hann inte fixa något innan bussen för det var inte helt enkelt att hitta ersättningsbussarna eller vilken av dem man skulle åka med. Väl framme där mitt byte egentligen skulle ske. Finns inget anslutningståg! Går jag in och söker på min biljett står inget om några förändringar. Och går jag in och tittar på tåget för numret står ju på biljetten. Det går inte alls där jag ska kliva på det enligt biljetten!


Letar rätt på en buss som ska gå tämligen nära tiden där jag står. Går in och köper biljett osv medan jag väntar. Får ju bli ny tågbiljett också för det jag skulle med hinner jag inte till. Kommer ingen buss! Har maken att ringa SJ. 68 pers i kön före. Det kommer en buss som jag hoppar på och kommer dit jag ska för nästa tåg ca 10 min innan det ska gå. Alltså inget att äta och brådis på att hitta rätt spår. Fanns några att välja på. Väl när jag sitter på det tåget så kommer maken fram. Bara för att börja ange mitt bokningsnummer och så bryts det. SJ ringer inte upp och när maken försöker igen är det 80 pers före. Han gav upp. Ungefär 40 min efter jag skulle varit framme är jag i Ystad.


Nu är det brådis att hinna till färjan för att checka in. Har tur och ser en annan person hasta iväg mot färjan följer efter och hamnar tack och lov direkt vid incheckningen. Hinner får min biljett och hyttkort. Sen är det att ila ombord. Jag hann med färjan med det är också allt. Behöver jag sedan tala om att det gungade något på sjön också? Men vi gick varken på grund eller sjönk så i morse straxt efter 06var jag ute från hytten. Och väl ute från terminalen stod iaf bilen snällt och väntade på mig. Just nu har jag inte lust med en sån här resa till. Frågan är om man vågar att åka tåg med byten i framtiden. För SJ verkar ju inte veta ens vad de ska sälja.


Japp, jag är fortfarande något irriterad över att ha fått en biljett med byten till tåg som inte gick där jag skulle kliva på. Inte ett mejl eller sms fick jag heller. Trots att båda angavs vid bokningstillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar