Öland

Öland
Solnedgång

söndag 23 december 2018

4e advent

Vi kom hem i fredags. Om än något senare än vi hoppats på. Fast då hade vi både hunnit tanka och handla längs vägen. Maken hade tom hunnit hämta det som skulle med hem innan han hämtade mig. Väl hemma var det till att bära in allt. Köra igång en maskin tvätt, byta till torktumlare samt hänga upp det som skulle hängas och förbereda ytterligare en maskin. På började även en del av det som behövde vara klart till dagen efter. Tex blev nästan samtliga julklappar inslagna.


Igår, lördag så vaknade vi som vanligt tidigt. Det var resterande av pyntningen som fixades till, ytterligare ett par paket slogs in. Sista tvätten, dammsugning osv. Blev ett par timmar spel med spelvännerna inne i Borgholm. Ett par timmar sprang jag runt i affärerna för att hitta de sista paketen. Och så blev det inhandlat i matväg som vi glömde i fredags. Dvs det som inte maken fick åka och köpa för jag glömde. (Och vi har fortfarande inte kommit ihåg tandkräm. Suck).


Framåt kvällen hade vi julfika med grannarna. Gröt, lussekatter, pepparkakor, glögg, kaffe osv. Väldigt trevligt. De fick sina julklappar också. Vovvarna var också med. Chippen intog soffan efter en del hälsande. Den lille roade sig själv när han fick chansen. Annars så log han snällt och sov. Som vanligt när man har trevligt går tiden på tok för fort.


Idag blev det en tur till Kalmar. Maken skulle köpa stege. Inte för att vi måste ha en idag eller i morgon utan för han tyckte det var en lämplig dag. (Blev ingen stege.) Nåja, fick med oss en krans hem, batterier, ytterligare en present och mer mat. Lyckades ändå glömma lite som maken akut fick åka iväg och handla medan jag fixade Janzon till i morgon. Har även förberett de rivna morötterna med apelsinbitar i.


Och trots en massa handlande i omgångar har vi fortfarande inte köpt tandkräm. Alltså det funkar alltid när jag får köpa 3 pack med tandkräm. Den är aldrig slut eller så det skriker om att ta slut. Och så har jag passat på att försöka mig på en promenad. Var väl kallt. Återstår gör att lägga sig och sova. Kanske bäst att göra det. Av någon orsak har barn obegränsat med energi och morgondagen är ju deras dag. Kan inte börja med att säga att man är trött precis.... God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar