Öland

Öland
Solnedgång

måndag 28 januari 2019

Snö igår och tö idag

Vaknade och var klar i hyfsad tid. Hade ju hört snöskraporna utanför så bäst att gå i god tid. Kom iväg efter att ha fixat både macka till frukost och lite att äta på lunchen. Tog inte absolut närmaste vägen för den var oskottad. Och jobba med blöt fötter för att man hade fått vada i snö var inget jag kände för. Så över viadukten och gå skottad väg till nästa ställe man kunde gå någorlunda skottad väg. Sen fick det bli vägen. Enda haken med de skottade gågatorna var att där var det blankis istället.  En dryg timme tog det till jobbet.


Hann med hel massa och missad lite. Mest för att annat som behövde prioriteras dök upp längs vägen. Men lyckades avvärja en halv katastrof med att be om extra kontroll. Där slapp man en massa extra arbete närmaste månaderna. Ingen lunchpromenad idag. För lagom till luncha hade det börja smälta. Så då var det inte bara is längre utan is med vatten ovanpå. Vi kände allihop att vi behövde nog inte bryta oss idag.


När det väl var dags att gå hemåt så var isen borta och hade ersatts av en massa blöt sörja som trängde in i skorna. Maken hade ringt och kollat vad som behövdes så det var till att kunna gå nästan raka vägen hem också. Bara att man var tvungen att kolla så det var asfalt man klev på och inte vattenpölar. Väl hemma blev det att äta lite innan jag gick ut för en 40 min promenad som visst råkade bli det dubbla. Hade dock bytt skor och i morgon innan jobbet tänkte jag spraya mina skor så fötterna är torra när jag kommer fram. Nu tänker jag dock sova. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar