Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 22 januari 2019

Fiber och IP Only

Detta är inget reklaminlägg snarare tvärt om. vill man ha fiber ska man inte beställa detta av IP Only. För även om man läser deras nuvarande kontrakt som kan hittas här. Så gäller det inte. På lappen vi fick så stod det dessutom i en ruta att hade vi inte fått fiber inom 24 månader kunde man säga upp det. Även i det finstilta kunde man läsa det. Numera står det så här:

"2 IPPs åtagande
a Senast inom sex (6) månader efter att IPP mottagit beställning, ska IPP återkomma till fastighetsägaren med besked om fiberutbyggnad endera kommer att ske eller inte. "

Det har nu gått över 25 månader sedan maken skickade in en beställning men något besked har vi inte fått. det står också under samma avsnitt men under b:

"b Information om tidplan för fiberanslutning samt besked om fiberutbyggnad sker via e-post eller brev. IPP åtar sig att leverera fiberanslutning senast tjugofyra (24) från mottagen beställning."

Som sagt det har gått 24 månader och inget beslut finns. Men tro inte att man kan säga upp avtalet. Nej då allt kan ju bli försenat. Men hur länge då? Enligt samma avtal fast under 3 och bokstaven i. Ska de trots att de inte håller sina delar vi betala. Men skulle inte tro det. Går hellre till domstol än betala även om det blir dyrare. Avtal gäller båda parter. Maken skrev på ett avtal som höll i 24 månader det har nu gått 25. IP Only kan ta det och göra vad de vill med det. För det är de som bröt det inte vi.

Med detta inlägg vill jag varna alla för att teckna avtal med dem utan att med jurist gå igenom vad som gäller och inte. För IP Only gäller inte avtalen om det inte är till deras fördel. Så det blir livstidskontrakt som man måste köpa sig ur för att bli av med. Tänk på det innan någon sätter sin signatur på deras kontrakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar