Öland

Öland
Solnedgång

onsdag 26 september 2018

Ett avslutat kapitel

I måndags blev lägenheten besiktad och godkänd. Därmed överlämnades nycklarna. När vi sa upp lägenheten meddelade vi att vi kunde ha den tom till 1-a september och då också lämna över nycklarna. Detta ville dock inte nästa hyresgäst och då vi hade 3 månaders uppsägningstid så var det inte så mycket att säga om det.


Men då nycklarna lämnades så skulle vi plötsligt skriva på att det var ok för nästa hyresgäst att redan flytta in. Maken vägrade, det fick Allbohus sköta med nästa hyresgäst. Vi har lämnat nycklarna och därmed var lägenheten deras ansvar. Nästa hyresgäst har också ringt ett antal gånger och velat få tillgång till lägenheten tidigare för vederbörande hade långt att flytta. (5 mil, själva flyttade vi bara 10 mil) Personligen tycker jag att om det var så viktigt att få tillgång till lägenheten tidigare hade vederbörande kunnat be att få typ 14 dagar på sig att flytta in. Dvs ha dubbel hyra en halv månad men se det var för dyrt. Men det är väl något man får fundera på. Ha gott om tid på sig att flytta och ha dubbel hyra en halv, hel månad eller mer.


Dessutom så skulle tydligen lägenheten fräschas upp innan nästa flytta in. Den var iordninggjord alldeles för nyligen när vi flyttade in. Då såg det bara ut så här. Behöver jag nämna att det hyresbolaget inte står så speciellt högt i kurs hos mig?? Men nu lär vi inte behöva dem på väldigt länge. Och skulle vi behöva flytta tillbaka så lär vi söka efter en privat aktör så gott det går. Dock sätter vi punkt för det kapitlet nu och ta itu med det nu påbörjade,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar