Öland

Öland
Solnedgång

fredag 19 april 2013

Kanske gick över gränsen.

Var ju i Polen. I tsidags fick jag en timme med maken. Han gick så snällt runt med mig i affärer. Dock tyckte han att den helt underbara röda väskan jag hittade för 900sek inte var nödvändigt. Eller rättare sagt han fick problem med öronen just då jag nämnde att jag ville ha. Hmmm

All jag handlade OCH lät maken betala var Starbucks mint te. Halva priset mot Danmark. I onsdags innan färjan gick fick jag också ett par timmar inne i Stettin (obs det tyska namnet men jag kan inte stava det på polska.) Besökte då bl a Galleria Kaskada. (Samma som dagen före för övrigt.) Hittade då bag, väska och plånbok som jag gillade. Köpte dock inte. Maken ringde och frågade om vi skulle mötas och äta indiskt med andra svenska kollegor. Lät väldans gott.

Åt lamm i curry (som var starkare än det behövde vara) med vitlöksbröd. Sedan var jag tvungen att ha lite efterrätt. Indisk glass med pistagesmak. Låg i den lilla krukan som är på bilderna. Glassen var nerfrusen i detta lilla kärl (tål alltså att förvaras i frysen). Jag fick kärlet, sa till servitören att jag tyckte det var så sött att jag ville behålla det. Servitören tyckte då att jag skulle göra det. Nu skulle jag bara vilja veta var hittar man denna typ av skålar här hemma? Och var hittar jag Indian Matka? Måste man till en indisk restaurang för att hitta det?


1 kommentar:

  1. Ja, den är verkligen söt. Ingen aning om var man köper såna.

    SvaraRadera