Öland

Öland
Solnedgång

lördag 29 september 2012

2 års fest.

Igår var det fest. Ett riktigt prinsesskalas var det. En prinsessa tog emot gästerna. Dock hade hon problem med att få kronan att stanna på huvudet. (Moster kanske skulle köpa henne en riktig krona eller tiara?) Packet fick hon många. Det hade hon nämligen önskat sig. Innehållet var inte så noga men papper på paket var riktigt roligt. För att inte tala om snörena.


Hela detta kalas gick i prinsessans tecken. Det var disney prinsessor på ballonger, tallrikar och glas. Men mosters prinsessa var ändå sötast.






Hon började kalaset med paketöppning. Fortsatte med att bjuda på lasagne, sallad och bröd. Därefter fick hon fortsätta att paket. För får många tar det lång tid att öppna dem. Mormor och farfar fick ta emot pappret som hon tog väck. Farmor fick se till att paketen inte rymde från henne. Så hela släkten hade hon till sin hjälp.





Bästa presenten var nog detta: Docka från mormor och docksäng från mamma och pappa. Har man inte full utrustning till sin säng tar man vad man har. Madrass hade dock hennes mor fixat. En kärlhandduk fick duga som täcke tills vidare. Fick en del dockkläder från kusiner som inte var närvarande. Dessa kusiner visste att hon skulle få docka från sin mormor. Eller deras mor visste.



Är man dessutom prinsessa och har kalas måste man ju ha gäster. En kusin, sin mammas kusinbarn och pappas kusinbarn kom. Totalt 5 barn. (Själv är man numera gammal. Jisses vilket liv det var på dem av och till. Man är bortskämd med tystnad numera.) Lyckades få en bild på 4 av 5 barn på en gång. Det var inte helt enkelt kan jag meddela.


Men denna gången ville tom Emil vara med på bild och poserade. Fick ta flera stycken. Detta har jag valt lägga ut här:





Det blev tårta också efter mycket om och men. Lite beroende på att vi alla var tämligen mätta efter maten. Emma med övriga unga gäster passade ju på att leka däremellan. Så de kunde med lätthet att ta sig en bit tårta. För övrigt såg tårtan ut så här:





Emmas farmor vill nog ha en ny kamera. För rätt var det var kunde man ta denna bild. Undrar nu vilka diskussioner man ska med denna lilla dam om min kamera. Jag vill nämligen inte ha en ny. Tycker om min kamera.

En sak är säkert. Försök inte leka doktor på människor som jobbar inom vården. För då skulle Emma plötsligt sätta blodtrycksmanschett rätt, kolla hjärtat på rätt sätt osv. Hmmm tycker nog att det inte är så viktigt när man är 2. För då får man leka och låtsas.


3 kommentarer: