Öland

Öland
Solnedgång

fredag 30 september 2016

Ledig dag 2

Vaknade väl hyfsat men attans så skönt det är att ligga kvar en stund till. Kom iaf upp och fick igång tvättmaskinen. Tvättade dock bara en maskin. När den var klar så hängdes den upp och jag gjorde mig i ordning. Fick på mig skor och kappa. (Fast kappan var fruktansvärt onödig.) Sen började jag att gå. Skulle testa och se om jag orkade gå fram och tillbaka till Borgholm. Jag klarade av att gå till Borgholm. Gick Storgatan upp och ner. Det enda jag handlade i Borgholm var plåster på apoteket. Kände mig tämligen oberörd av gåendet så långt.


Nåväl då kunde jag ju ta en liten tur till slottsruinen. Är fårets dag hela helgen. Gick bra det också fast jag gick genom Borge hage eller vad den nu heter. Väl på plats i ruinen gick jag ett varv på medeltidsmarknaden och ett inne ibland all ull osv. Min vattenflaska började dock ta slut så jag passade på att köpa en burk vatten samt en korv. Fick därmed chansen att sitta en liten stund. Blev några ostkakor. Skulle ju bära det hem. Tog för säkerhets skull ett varv till på båda ställena innan jag vände och började gå hemåt.


Blev ett varv inne på Drottning Viktorias vilohem också. Råkade visst bli ett par ostkakor till. Men hittade en sort som inte hade mandel i sig. (Den ligger nu i frysen.) Men sen började jag gå hemåt på allvar. Ringde maken och sa att jag var på väg men han kunde nog glömma att jag var hemma den närmaste timmen. Sen knatade jag på. Dock började jag känna av både fötter och rygg. Ok jag började bli trött. När jag hade 1800 meter kvar att gå ringde jag och tyckte att jag kunde bli hämtad. Hann dock 600 meter till innan maken kom. 1,8 mil blev det totalt. Det får duga.


Väl hemma bjöd jag maken på ostkaka, stoppade en i frysen och resten i kylskåpet. Vi lär få äta ostkaka och kalvdans varje dag resten av min ledighet. Eller stoppar jag in en till i frysen. Har varit lite för trött för att laga middag eller göra något mer vettigt idag. Det som återstår att göra är att sortera lite den torra tvätten, slå in en present till i morgon och borsta tänderna. Sen hoppas jag att jag får sova gott tills klockan ringer i morgon.


Planen för morgondagen är att komma hemifrån innan all trafik börjar. Och med tanke på att aktiviteterna börjar klockan 10 i morgon borde det vara smart att ha passerat Borgholm en bra stund innan dess. Helst skulle jag gärna vara på bron vid 10. För då ska det väl vara katten om jag inte kommer i tid. Ska vara på 6-års kalas klockan 12. Maken säger att han ska leka med sitt garage eller något sånt. (Kan vara leka med röjsågen också.) Men först ska det sista idag göras och lite sömn. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar