Öland

Öland
Solnedgång

lördag 1 oktober 2016

Mitt i skördefesten

Eller mer exakt näst sista dagen för i år. Skulle till Emma och fira hennes födelsedag. Hon fyllde 6 år i onsdags. Det som var viktigast när vi kom var att vi hade presenter med sig men hon ville inte bara ha kläder. Hade lite bryderier innan vi kom på det. Det blev ett vitt smyckeskrin med silver hjärtan på och som spelar Svansjön när man öppnar det. Dvs ett som hon kan ha i många åt. Eller till det blir för litet iaf. Och så kan man köpa något att lägga i det varje gång det blir jul eller födelsedag.


Så snart jag hade vaknat var det till att stiga upp och göra sig i ordning. Skulle vara där klockan 12 men vis av tidigare erfarenheter så åkte jag redan 9,30. Det var rätt ok med trafik ner till bron. Betydligt värre för dem som skulle norrut. Väl på bron så började det redan att stocka sig med bil över till ön. Men det flöt. Smet in ett varv på IKEA för jag var ju tidig. Behövde galgar så 2 förpackningar är nu inköpta. Blev visst choklad till barnen också. När jag fortsatte söderut stod trafiken helt stilla redan ute på 22-an


Min bror som kom ca 20 min efter mig berättade att det var stopp redan från södra infarten till Kalmar och hela vägen till avfarten till Öland. Samt från macken i Rinkabyholm och till Karlsro. Tur man inte skulle åt andra hållet. Det var Frost tema på kalaset så jag tog på mig en tjock tröja. För Frost lät kallt. Hade för övrigt med mig något till samtliga barn. Lilla Lina fick en pyjamas som jag hade fått av en kollega till henne. Tore fick en tröja som skulle blötläggas för att man skulle få den att vecklas ut. Dock med motiv från flygplan och ingen traktor. Men blaska med vatten är kul så den gick hem iaf. Emil fick en hög med böcker att läsa.


Det blev först mat som Emma hade bestämt. Sen blev det tårta och kakor. Först därefter kunde jag dela ut chokladrullarna. Lilla Lina fick dock bara en chokladbit. Hon skulle inte ha någon alls enligt bror min men hennes mor tyckte att en kunde hon få smaka iaf. Gissa vem jag lyssnade på? Straxt efter 16 lämnade jag. Gick bra att köra ända tills ca 4 km före Borgholm då det tog tvärstopp. 38 minuter tog det tills man var vid rödljuset i Borgholm. Sen flöt det på bra fram tills rondellen. Där var det också tvärstopp. Kom dock igenom till slut men det blev ingen mjölk på ICA i Köpingsvik. Fanns inga p platser.


Väl hemma var det till att laga mat åt maken. Sen bytte han om från arbetskläder och vi åkte ner till Köpingsvik. Blev ett varv där innan vi handlade mjölk, vatten och lite annat smått och gott. Tog väl en timma totalt. Sen åkte vi hem. Har bara fått ihop hälften av stegen idag. Men det får duga. Hoppas på hyfsat väder i morgon så får jag gå ikapp då. Funderar på att lägga mig straxt. Tar på krafterna att gå på kalas. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar