Öland

Öland
Solnedgång

fredag 16 september 2016

Då var den betalda arbetsveckan slut.

Maken var ledig idag så jag fick sovmorgon. Sov typ en halvtimme längre. Lite drygt och var nästan i tid till jobbet. Hann dock packa väskan och allt utom vattnet som stod i kylen innan jag gick. Tänkte det kunde vara bäst om man blev sen från jobbet. Idag var det inte mer än ett möte. Vårt nya avvikelsesystem håller vi på att testa nu. ´Så jag har stoppat in alla avvikelse utom från en revision men den behöver jag diskutera med kollegorna. Vi gjorde den nämligen ihop för att dels spara tid och dels få flera ögon på den.


Hann även boka resan till Holland i oktober. Ska bara boka om hotellet på vägen hem samt meddela leverantören när jag kommer. Hotellet får bli i Malmö dock fick jag ett en bra bit från stationen. Finns både billigare och betydligt närmare som jag ska boka på måndag istället. Inget lust att vandra runt halva centrala Malmö runt halv elva på natten. Dessutom gör det inget om det är nära på morgonen så man kan sova så länge som möjligt. Men det får bli måndagens bekymmer.


Blev som jag trodde. Jag hann inte med tåget 15,37 som jag hade hoppats på. Upptäckte det ca 5 min efter att det tåget hade gått. Sen tar det några minuter att stänga av, en halvtimme att gå hem och det tar några minuter att springa 4 trappor upp och hämta väskan som jag tack och lov hade packat. Hade heller inte köpt någon biljett så det var jag tvungen att köpa en innan tåget kom in. Jag hann faktiskt att diska också samt komma med tåget 16,37. Behöver jag tala om att jag gick väldans fort hem? Samt att det inte var mycket att diska.


Stod på perrongen 2 minuter innan tåget kom in. Hamnade givetvis i en vagn där ventilationen inte funkade. Om jag ska vara snäll så kan jag säga att man inte frös iaf. Det var dessutom mycket folk och detta hela vägen till Kalmar. Dessutom var tåget försenat upp till 7 minuter när det var som värst. Och med tanke på att enligt tidtabellerna ska det vara 10 min mellan tåg och buss. Dock var tåget  tid när vi kom till Kalmar. Men bussen var sen. Kom bara några minuter innan den skulle gå och lägg till detta att det var många som ville åka med. Bussen blev full och det fanns de som fick stå en bit.


Var alltså sen när jag väl klev av bussen i Köpingsvik. Men det var fortfarande ljust. Det var det dock inte när jag väl var hemma. För jovisst gick jag. Funkar bra med väska på hjul. Dock mötte jag maken i dörren. Han var på väg för att hämta mig. Tur han inte gjorde det för jag hade ju knappt gått på stora vägen alls utan på de mindre samt gågator. Nu har jag packat upp tvätten och datorn sen tog orken slut. Skulle väl egentligen ha gått en runda men det har jag inte orkat. Orkar jag så ska jag riva förtältet i morgon. De säger att det fina vädret är på väg bort. Och det är trevligare med ett ihop packat torrt förtält än ett blött. Gräset bör nog klippas också men det vet jag inte för det var mörkt när jag väl var framme. Men först sova. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar