Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 29 september 2016

En ledig dag

Det är rätt gott att vara ledig när alla andra jobbar. Från början var planen att åka med först tåget, sedan ta bussen och därefter gå sista biten redan igår. Men sen fick jag en kallelse till optikern i Kalmar. Skulle vara där redan klockan 9 i morse. Då kunde jag lika gärna ta tåget och gå dit direkt. Ok, jag hann runt Kallskänken för en macka innan. Men sen var det lagom att gå dit. Kunde bli ett väldigt dyrt besök. Behöver nya glasögon både vanliga, läs och terminalglas.

 Dessa är alltså 6 år gamla nu. Och nu finns nästan bara diskreta eller strikta.

Vet att jag kan få terminal via jobbet men trodde det bara var för en annan kedja. Men de kan tydligen tänka sig att stå för glasen och en maxsumma för bågar. Ska bara fixa en rekvisition. Får göra det på onsdag nästa vecka. Har dock valt ut ett par bågar men frågan är om jag inte vill ha dem till de vanliga. Men då måste jag hitta ett par bågar till. De var så tråkiga. Ok det fanns två par som var rätt ok men det ena paret vägrar jag betala för. Typ 6000 för bara bågen så det får bli det andra. Som är en brunare variant av mina nuvarande röda....


Därefter hade jag en stund över inne i Kalmar innan bussen gick. Hann gå en hög med steg men jag missade att gå in i ett par affärer som jag borde ha besökt. Får göra det en annan gång. Väl framme i Köpingsvik struntade jag i att besöka ICA innan jag gick hem. Väl hemma skulle jag bara sätta mig en liten stund innan jag tänkte ta bilen ner och handla. Somnade visst 1,5 timme. Var nog trött eller något. Hade kunnat sova mer men ska ju göra det i natt också.


Det blev en utflykt till Borgholm också. Började med det. En hel del folk men återigen jag gick storgatan fram och tillbaka innan jag tog bilen hemåt. Här passade jag dock på att besöka ett par butiker. Hittat en söt kattunge i lera eller vad det nu var för material. Den borde kunna funka för maken. Ingen fällande päls som kan klia. Men tar det senare orkade inte bära. Sen blev det ICA och lite mat. Fixade makens mjölk och korv när jag ändå var där. Glömde dock grönsaker men de får jag väl fixa i morgon.


Väl hemma och maten var upplockad och placerad där den skulle vara blev det en tur till gräsmattan. Innan jag åkte till Borgholm hittade jag lite röda fina löv. Och jag ville ha några. Var och hämtade en hög. La dem där jag ville ha dem. Var dock inte  riktigt säker på om jag ville ha fler eller ej. Men när regnet kom så var jag säker på att jag ville ha fler. De ligger nu på tork tills i morgon. Bryr mig inte om att pressa dem. Det kommer nya nästa år. Eller får jag plocka in fler och pressa till nästa år men då kanske jag vill ha andra. Tar några veckor att pressa och torka.


Sen har jag inte gjort ett skit mer än väntat på maken. Jo jag har tänt lampor när det började skymma, fyllt på vatten i makens bil och en del annat småfix. Tänker ta en tidig kväll också. Ska dock ladda över bilderna som finns i kameran innan jag släcker ner. Är det inte sämre väder i morgon än det varit idag, tänker jag gå in till Borgholm och sedan tillbaka. Inget handlande då heller med andra ord. Kanske en mindre pumpa till katten på trappen. Nu behöver jag fixa bilderna så Ni kan få se nya lägenheten bl a. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar