Öland

Öland
Solnedgång

fredag 16 september 2016

Bromma flygplats och lite tankar

Anlände till Bromma flygplats i tisdag och åkte därifrån samma dag. Första respektive sista flyget. Fanns en del att reagera på. Nu har jag flugit och varit med om att man inte kan ha skor eller klocka på för att säkerhetskontrollen larmar. Där det funnits vakter med k-pist utanför avgångshallen, före och efter säkerhetskontrollen. Där man har scannats upp och ner i ett antal minuter. Kan kännas lite överambitiöst. Men som världen ser ut nu känns det ändå rätt bra. Chansen att något ska hända blir ju betydligt mindre och man kan komma hem tryggt.


Det jag reagerade mest på är att förutom killen som lämnade ut hyrbilen på morgonen så var väldigt få trevliga. De var liksom inte ens neutrala i sin utstrålning utan det kändes mest som om det var besvärligt. Kan jag välja mellan Arlanda och Bromma så vinner Arlanda. Där är de iaf som sämst neutrala i sitt sätt.


När vi hade checkat in för att flyga hem skulle vi bara ta en snabb fika så vi fick något i magen. Valde före säkerhetskontrollen. Jag skrev ju att jag tyckte det var svindyrt. Och så fick man känslan av att det var jobbigt att sälja maten/fikat till oss. Ett litet leende eller ett vänligt ord hade hjälpt mycket. Även om maten var väldigt fräsch så tog liksom känslan av priset över. Hade det varit en trevlig person som sålde hade jag inte brytt mig det minsta.


Därefter skulle vi igenom säkerhetskontrollen. Killen som kollade biljetten var rätt ok. Därefter laddar vi plastbackarna med våra saker och skicka igenom dem. Går igenom och blir godkända. Det är då jag upptäcker det som gör att jag INTE tänker flyga från Bromma om jag kan undvika det. Den som ska kolla väskorna är fullt upptagen med att prata med kollegan. Skulle tro att hon kanske kollade 5% av tiden på det som gick igenom maskinen. Oj vad tryggt det känns. NOT.


Och inte får Bromma bättre renommé av mig av att tjejen som tog betalt av kollegan när denne ville handla utstrålade att vi störde. Vänta nu, hon satt i kassan för att ta betalt. Det fanns varor att handla, får man inte handla då? Nästan så jag hoppas någon därifrån läser detta och gör något åt det. Själv grunnar jag fortfarande på om jag verkligen ta den vägen någon gång mer. Trots allt vill jag gärna komma både fram och tillbaka tryggt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar