Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 27 september 2016

Mitt i arbetsveckan

Då jag bara jobbar tre dagar denna vecka så är mer än halva nu gjord. Vaknade tröttare än trött i morse. Kom iaf upp, blev klar och kom ihåg att ringa gamla hyresvärden. Klockan 16 skulle vi mötas i den lägenheten för avsyning och förhoppningsvis överlämnande av nycklar. Sen var det till att knata till jobbet i rask takt. Lite spännande att gå och fram och tillbaka för tillfället för de håller på med ett vägarbete där jag är osäker på om det ens finns alternativ väg om jag inte ska runda typ halva Alvesta. Men än har det funkat.


Hade bara ett möte denna dag och det var klart efter 5 minuter. Före frukost verkade det som jag skulle fixa 3 revisioner varav en 2,5 dagars i en och samma vecka. Lägg där till 2 resdagar sen kan Ni försöka få in den ekvationen på 5 dagar. När jag gick var vi nere på 2. Kommer vara helt slut den helgen men det kommer att funka. Hoppas jag iaf. Höll på att glömma lunchen men hann med den också när jag upptäckte att klockan hade stuckit sin väg. På eftermiddagen fick jag ett meddelande om att tiden för avsyning osv flyttades fram en halvtimme. Helt ok för mig. Kunde ju jobba en halvtimma längre.


Var på plats några minuter före avsatt tid. Och straxt efter kom hyresvärden. Det enda han hade anmärka på var att det hunnit bli spindelnät under köksbänken sedan förra veckan. Därmed så ska jag hädanefter alltid ha en trasa med i handväskan. Sa jag kunde gå hem och hämta grejer och komma tillbaka och fixa det. Fast det gick inte för tydligen hade han avtalat tid för visning straxt efteråt. Han skulle fixa det själv. Skulle tro att han hämtade trasan i tvättstugan. Å andra sidan fick han även ett renstädat förråd vilket jag inte fick när jag flyttade in. Tyckte det jämnade ut sig. Påpekade dock att jag inte hade delat fönsterna för att putsa emellan trots att det såg ut som någon skrapat vatten där. Det var isolerglas så ingen borde ha varit där heller.


Hann dock inte hem förrän han ringde och frågade om dörren till vardagsrummet/sovrummet eller vad man ska kalla rummet för. Sa som det var att jag aldrig hade sett någon. Hade inte tänkt på att fråga efter någon heller. Han nöjde sig med det. Något som har slagit mig senare att det är lite synd att det inte varit lika noga med trapphusstädningen för den skedde först när smutsen attackerade. Nåja behöver inte fundera längre på det. Väl hemma tömde jag bara väskan samt tog endast den lille delen och så gick jag ut i det fina vädret.

Garaget i skymningen.
Hade typ 30 min till maken skulle komma. Blev en tur till bokhandeln som har 20% på målarböcker denna månaden. Och det med en bonus på 50kr blev det en bok för endast 60kr. Sen var det lagom att möta upp maken. Nu kan jag ju också säga att polisen hade kontroll av körkort osv utanför centralstationen. Vi gick och klarade detta galant. Dagens måltid på S:t Clair fick skjutas till morgondagen då de hade stängt idag. Nåja vi överlever en dag till. Blev ICA i stället. Fast jag köpte bara 2 bananer, vatten, mjölk och en fralla. Sen var det bara att gå hem och äta.


Då det har varit ok väder idag så tog vi oss en kvällstur. Inte lång men tillräcklig för att hälsa på lite folk och prata bort en stund. Fick gosa lite hund också. Ett frimärke blev det också innan vi gick hem. I morgon kan vi ta vägen förbi posten. Väl uppe i lägenheten kom vi på att vi skulle nog fixa lite i denna. Så nu är hyllan uppsatt, ett antal tavlor, hyllan pyntad, fler lampor på plats, mattor utplacerade och lite annat smått och gott gjort. Återstår en påse att tömma. Men det gör vi morgon. Troligen hämtar vi en påse eller två till också. Lite mysigare blev det allt. Ska ta kort i dagsljus och visa vid lämpligt tillfälle. Nu är det dags att avsluta denna dag. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar