Öland

Öland
Solnedgång

måndag 28 maj 2018

Oplanerat kort vecka

Helgen har inte gått som planerat. Först så hade kommit regn mellan fredagen och lördagen. Och när väl solen hade börjat att torka upp gräsmattan så kom det en skur igen. Vi tog oss en hel ledig dag. Maken satt nog mest vid datorn eller vad han nu gjorde. Jag åkte in till Borgholm för att handa lite som behövdes. Tanken var att åka vidare till Kalmar men då den där skuren kom så satte jag mig och fika istället.


Blev en liten men intensiv promenad. Kan ju erkänna att den gick rätt snabbt. Hann dock köpa maken en skjorta. Sen hem och lagade rejält med mat istället. När vi väl hade ätit fanns det 3 matlådor var. Min far och ena bror hade också kommit medan jag var iväg men de smet när jag kom. Tvätten hade jag gjort klart medan jag låg och vred mig mellan 04-06,30. Maskinerna sköter ju sig själva bara man matar dem.


När maken och grannen var skjutsad för att delta i whiskyprovning så blev det en ny tur till Borgholm. Nu gick det bättre att gå, regnade ingenting. Hann spela en del pokemon under tiden. För de skulle hämtas typ 3 timmar senare. Såg en del rådjur, kaniner osv. Gott om vilda djur. Väl hemma var det till att lägga sig. Man ville ju upp tidigt på söndagen också.


Igår var det betydligt bättre väder. Dock fanns det en del som skulle uträttas innan jag skulle åka för att jobba idag. Jag smet in till Borgholm och kunde gå lite mer därefter. Var ju morsdag så jag passade på att köpa mig en klänning och en ärmlös blus. Och bäst av allt var att jag fick gå ner i storlek. Rätt mycket också. Alltid trevligt.


Hem och fixa lite att äta. Fick bli resterna av potatisgratängen från lördagen (det som inte gick åt i matlådorna), grillad kycklingfilé och sallad. Maken fick en del klet också. Sen var det till att planera lite mer ute och vattna just det. Stryka och rensa ogräs blev också av. Rätt effektiv. Diskmaskinen hade vi kört redan i lördags. Så den fick bara ett rengöringsprogram kört och så diskade jag för hand i stället.


Packa bilen och hem till mamma för att fira henne. Men hon firade med att vara barnvakt så det sket sig. Hann iaf leka lite med hunden och smälla handen i en järnstolpe så jag såg stjärnor. Fortsatte dock mot lägenheten efteråt. Skulle nog gå över. När jag var mellan Hovmantorp och Växjö vände jag och åkte mot akuten i Kalmar i stället. Så mellan 21.30 och 01,45 cirkus satt jag mellan två pokemonstopp och försökte distrahera mig från smärtan. Blev röntgad och ortopedläkare tittade både på handen och bilderna. Men såg inget uppenbart så det var mest troligast bara en rejäl blodutgjutning. Skulle röntgenläkaren hitta något så skulle de höra av sig.


Därefter åkte jag hem och sov hemma. Men det blev inget jobb idag. Hade dock mejlat jobbet och talat om att jag först skulle komma sent men ändrade till att jag inte tänkte komma in alls. Men att jag skulle ringa när jag hade vaknat idag. Vilket jag också gjorde. Hade inget till frukost hemma för jag skulle ju inte vara där. Tog maken med mig till Borgholm och åt sen frukost i sällskap med honom. Sen hem igen. Maken gick och pratade med en granne om fiber och själv började jag leta efter grejer för ogräsbekämpning. Gällde att inte lägga sig och vila för då hade jag somnat.


Gjorde inte mycket eller snabbt men en del blev iaf gjort. Middagen idag fick bestå av kokt korv och potatismos. För det var vad min hand kände för att göra. Har även jobbat en del hemifrån via telefonen. Inte så dumt med dessa moderna mobiler ibland. Men idag fick diskmaskinen diska och vi plockade med annat under tiden. Nu sitter jag i sängen i lägenheten och försöker komma på vad jag ska ha på mig i morgon. Samt vad som ska packas ner för besöket i Göteborg på onsdagskväll och torsdag. (Får inte glömma boka tågbiljett i morgon så jag kommer hem.) Säger med det god natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar