Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 30 januari 2018

När man blir utbjuden



Vi var ju i stora staden i helgen som var. Makens bror med fru bor inte långt ifrån. Eller hur man nu ska benämna det när de bor i en av förorten. Med andra ord skulle vi träffas. Mat behöver alla äta så det fick bli över en middag. När det finns hur mycket som helst att välja på och man inte kan välja låter man svåger med fru boka samt välja vilken typ av mat. Vi fick ha önskemål. Så jag la bara inte veto. Dvs inte Macdonken eller sushi. Tycker inte om något av det. Jag gillar dock japanskt så övrigt hade gått bra.


Liten mysig krog på Östermalm blev det. Och lite nostalgi. Det var polsk mat som serveras. Och de hade soppan jag gillade. Dock var nu menyn på svenska så jag fick fråga om det vara samma sak. För det polska namnet kommer jag ihåg. Är mer osäker på uttalet blev rätt men jag fick rätt soppa iaf så de förstod vad det var jag ville ha iaf.


Blev huvudrätt också men soppan var rätt mättande så jag orkade tyvärr inte hela. Hade jag tänkt mig för hade jag bett om en större soppa i stället. Inte för att att huvudrätt inte var god men jag orkade inte allt. Blev till att lämna en del.


Då vi började inte allt för sent hann vi med en tur runt Östermalm innan vi hamnade på nästa ställe för lite öl till männen. Vi övriga var ordentliga och drack alkoholfritt även här. Vi hade bestämt oss för en tidig kväll som visst blev en senare kväll. Men vad gjorde det? Jag hade ju semester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar