Öland

Öland
Solnedgång

söndag 2 februari 2014

När man inte är så smart

Var hur trött och lat som helst i lördags. Desto mer energi hos maken. Lite grann fick jag dock lov att hjälpa till. Men upp kom den och bra blev det. Vertikal persiennen eller vad det nu heter. Lite struligt i början med sen var det desto enklare. Nu saknas det bara till det stora fönstret i vardagsrummet samt de två i köket.


Maken ville fortsätta med att sätta upp rullgardinen i sovrummet också. Jag fick dock för mig att det skulle vara snyggare med persienner även där. Och ville iaf fundera lite innan han började. Det lär bli rullgardin där. Det bestämde vi idag. Dock inte den svarta som vi har utan en vit. Men det har vi ingen så det behöver vi först köpa. = Med inte denna månaden.


Makens energi tog därmed slut. Då fick jag lite. Så nu är skåp och lådor i köket som vi vill ha det. Eh, tror jag. Eller iaf så pass bra som vi kan få det som det nu ser ut. Frågan är om vi kommer ihåg hur jag gjorde nästa gång vi är där. Nåja, då får jag väl göra om det eller låta maken göra det.


Fick tvätten tvättad också. Fast den sköter sig ju mest själv. Bara man matar tvättmaskinen samt flyttar den från tvättmaskin till tumlare. Lite vikning efteråt också men annars så sköter den sig själv. 


Idag stod städning på schemat. Huset är dammat från topp till tå. Övriga städningen gick i bara farten. Fick hjälp med den sista dammsugningen av maken. Han är duktigare på att motionera Fido än jag. Å andra sidan låter jag honom slippa att damma för det avskyr hann. Han tom dammsög torktumlaren. Nåja rent blir det.


Men medan maken dammsög det sista demonterade jag ner de vita hyllorna. De tog vi sedan med till förrådet tillsammans med den bruna vi hade med från lägenheten. Får jag med lite fler böcker från lägenheten till huset kan vi troligen montera ner en till i lägenheten. Fast då behöver vi dels sortera ut fler och jag behöver läsa min hög med olästa. Brukar skicka dem över Atlanten när jag har läst dem. Är de väldigt bra vill jag ha dem inbundna annars så lär jag inte läsa dem fler gånger iaf.


Lite mat, sedan var det till att packa bilen och åka hem. Har nu varit hemma någon timma och allt är uppackat. Dags att packa väskan för jobbet i morgon. Hoppas kunna sluta någorlunda hyfsat i morgon. Har lite att göra här hemma också. Hmmmm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar