Öland

Öland
Solnedgång

fredag 21 februari 2014

Antalaya mm

I måndags var det dags att packa ihop för att byta hotell. Från Kemer till Bogazkent utanför Belek. Men på vägen dit skulle det göras lite besök. Först var det dags för ett stopp hos en juvelerare vars namn jag glömde snabbt. Det var inte bara ett dyrt ställe det var så dyrt att största behållningen blev en stol i solen på baksidan. Hittade dessutom inget jag ens tyckte var snyggt.....


Därefter var det dags för lite läder. Stället gör väldigt mycket jackor osv till bl a Italien och Frankrike. O la la vad mycket fint det fanns. O aj aj vilka priser det var. Inte lite ont i plånboken om man inte tänkte sig för. Dock visade det sig att maken var på väldans gott humör och en hejare på att pruta. Eller vad sägs om att pruta bort 78% på priset? Jag fick en vändbar kappa i sidenskinn. Lovar att visa vid ett annat tillfälle. (Den var trots makens duktighet i prutning INTE billig.)


Därefter var det dags för lunch på ett hotell denna gång. Helt klart mysigare än stället dagen innan En sak är dock säker, kolla en gång extra att båda parter är på det klara vad som gäller. Vi var 4 som trodde att en sak gällde men det visade sig vara något helt annan. Eller mer exakt. Vin är svindyrt i Turkiet.


Ett vattenfall hann vi också med. Tydligen det högsta i området. Var rätt maffigt. Men inte helt lätt att fotografera. Det fanns dock proffs som gärna gjorde det och ville ha bra betalt för det. Flertalet av bilderna i detta inlägg är ifrån detta ställe.


Efter en halvtimme med vatten var det dags för gamla stan och the old bazaar i Antalya. Vi skippade gamla stan och valde bara bazaaren och omkringliggande butiker. Man måste vara rätt bestämd med att man inte vill handla. Glöm det där med att vara vänlig och artig, då blir man överkörd så det ryker. Jag köpte mig en sjal. Ingen kopia från något annat märke utan en inhemsk sort. Jag gillar den. Maken hittade lite presenter till de minsta och lite till sig själv. Med tanke på priset för kappan så blev det jag som betalade.


Först därefter åkte vi vidare till Bogazkent utan för Belek och vårt hotell Sherwood dreams and resort hotel. Ett betydligt trevligare ställe än det första. Dessutom mycket bättre standard. Mer om detta kommer senare. Eller mer exakt i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar