Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 20 februari 2014

Myra

I söndags var vi med på utflykten. Den gick till Myra, ja egentligen heter det något mer som jag hela tiden glömmer stavningen på. 8:45 skulle bussen lämna hotellet. Med två stopp på vägen så skulle vi sedan vara på plats.


Vid första stoppet som tack och lov också hade försäljning, var jag tillräckligt sur på mig själv för att ha glömt mina solskydd att jag köpte mig ett par. Kanske inte världens bästa men de lär hålla tiden här nere och smmaren som kommer om jag inte slarvar bort dem. Dessutom var det egeentligen inte solskydd utan solglasögon.


Andra stoppet kommer i ett separat inlägg. Iaf alla söta getter som skuttade runt. Men en bild på utsikten bjuder jag på. Så härligt vattnet såg ut.


Myra och delen vi såg var gravar och en teater från ca 700 år f kr. Väldans gammal. Det var väldans högt också upptäckte höjdrädda jag. Ingen skönkänsla att vara så högt upp och inget att hålla sig i. Maken skuttade runt som en bergsget och levde livets glada dagar......


Det man såg var det som finns i berget eller precis bredvid. Det finns tydligen massor under mark också. Men det finns numera tomatodlingar i växhus ovanpå. Tror inte de vet hur de ska göra egentligen men tills de vet så utforskas de utrymmen som är tillgängliga.


Därefter åkte vi vidare mot lunch och S:t Nicolaus kyrka. En kyrka med väldigt gamla delar och ett troligt helgon. Jultomten. Ska väl erkänna att kyrkor inte är min största svaghet. Men nu är den sedd och promenaden mot torget där bussen väntade (efter en god stund i solen) vär det bästa med det besöket.


Efter detta var klockan tämligen mycket och vi åkte tillbaka till hotellet. Hela dagen hade det varit sol och vackert väder. Sandaler hela dagen. Fast fram 18 började det bli lite småkyligt. Kappan jag hade tagit med mig låg i bussen hela tiden. Å andra sidan var det där man behövde den mest. För finns det AC ska den användas till max.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar